Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 06:30:10

Фундація Олени Зеленської разом із KSE Foundation розпочали облаштовувати укриття в школах та дитсадках

22.09.2023   11:23Агенцiя

П’ять тисяч школярів та вихованців дитячих садків із Чернігівської, Полтавської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей незабаром матимуть комфортні укриття на випадок повітряної тривоги. Перші укриття в навчальних закладах Фундація Олени Зеленської облаштовує спільно з благодійним фондом Київської школи економіки – KSE Foundation. Ключове завдання проєкту – повернути якомога більше дітей до офлайн-навчання і виховання.

    «Сьогодні понад 3 000 українських шкіл не мають укриттів або непридатні для тривалого перебування учнів. Отже, діти не можуть відвідувати навчання офлайн. Фундація Олени Зеленської спрямувала 500 тисяч доларів США на ремонт щонайменше семи укриттів. Дуже важливо зробити так, щоб навчальні заклади в Україні відповідали вимогам безпеки, а перебування в них було затишним і зручним. Тому ми продовжуємо залучати до проєкту благодійників, які готові інвестувати в безпеку українських дітей», – сказала директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова.

    «В укриттях, які ми ремонтуємо, дітям має бути фізично та психологічно комфортно.  Перебування школярів в укритті не має бути схожим на фільм жахів. Там має бути вентиляція, яскраве освітлення, світлі стіни, м’які лавки та інтернет-зв’язок. Ми не ставимо за мету перетворити укриття на повноцінні навчальні класи, а прагнемо відремонтувати та спрямувати кошти для облаштування більшої кількості укриттів», – акцентує Світлана Денисенко, директорка KSE Foundation.

У спільно обраних KSE Foundation із Фундацією об’єктах  буде виконано монтаж вентиляції, заміну електропроводки, влаштування основного та аварійного освітлення, стяжку підлоги, влаштування каналізації тощо.

Ремонт перших семи укриттів розпочнуть в навчальних закладах Кременчука, Кропивницького, Кривого Рогу, Ніжина та інших міст, де з цього навчального року заняття можуть відновити офлайн за наявності укриттів, що відповідають вимогам ДСНС.

Подати заявку на облаштування укриття може кожна школа або дитячий садок, які його потребують. Для цього необхідно заповнити форму за посиланням.

Фундація Олени Зеленської
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини