Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 06:34:18

«єРобота»: на Чернігівщині 109 переможці по «Власній справі» й 3 – по програмі «Грант для ветеранів»

21.09.2023   11:02Агенцiя

У поточному за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» позитивні рішення щодо надання мікрогрантів на старт або розвиток бізнесу, а це від 50 до 250 тис. грн, отримали 109 мешканців області. Сума фінансової підтримки від держави складає близько 26 млн грн.

Завдяки грантовим коштам підприємці відкривають чи розширюють власні виробництва, СТО, салони краси, швейні цехи, кав’ярні, заклади торгівлі та харчування, спеціалізовані освітні, медичні, фізкультурно-оздоровчі та розважальні студії, фермерські господарства, надають послуги у сфері зеленого туризму, ландшафтного дизайну, клінінгові, будівельні, ремонтні, послуги. Серед цікавих бізнес-ідей – виробництво фруктово-ягідної пастили та екоснеків, твердопаливних котлів, поліпропіленових мішків тощо. У результаті  такої підприємницької діяльності в області має з’явитися 240 нових робочих місць - це є ключовою вимогою програми.
Також маємо трьох переможців за програмою «Грант для ветеранів», за якою учасники бойових дій та їх подружжя, особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати гранти на бізнес до 250 тис. грн, до 500 тис. грн, та до 1 млн грн. Серед переможців один учасник бойових дій, який планує відкрити у Чернігові мийку самообслуговування. Ще 2 переможиці – дружини захисників, в результаті реалізації їх бізнес-ідей мають з’явитися виробництво комбікормів та салон краси.
Подати заяву на отримання грантів за урядовим проєктом єРобота можна прямо зараз через Дія https://is.gd/KT7RoW Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

 

Служба зайнятості
 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини