Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 10:15:14

Про підготовку модульних містечок до зимового періоду та інші нагальні питання – на Раді з питань ВПО

15.09.2023   18:44Агенцiя

Низку важливих питань стосовно допомоги переселенцям, зокрема стан та потреби модульних містечок перед початком опалювального сезону, обговорили на сьогоднішньому засіданні Ради з питань ВПО при Чернігівській обласній військовій адміністрації.

За словами Дмитрія Козлова, заступника директора Департаменту соцзахисту населення ОДА, забезпечення генераторів модульного житла дизельним пальним – головна необхідність, щоб комфортно перезимувати.

    «Серед інших потреб жителів шести містечок –  кухонне приладдя, миючі та дезінфікуючі засоби, посуд, аптечки, вогнегасники, фільтри для очищення води, засоби гігієни та навіть облаштування паркувального місця для велосипедистів» - додав він.

Про конкретні способи підтримки та допомоги БО «Charity Foundation Stabilization Support Services» як обласній Раді з питань ВПО, так і радам громад, розповіла  Ірина Кулик, регіональна координаторка організації.

За її словами, стратегічна сесія з розробки стратегічного та операційного планів Ради з питань ВПО допоможе окреслити подальші кроки діяльності рад.

    «Провести цей дводенний захід з професійною тренеркою плануємо 12-13 жовтня. Ми забезпечимо проїзд, проживання та харчування всіх охочих долучитися до стратегічної сесії», - запевнила Ірина Кулик.

Також, учасники засідання обговорили формування Регламенту роботи Ради з ВПО при ОВА.

Нагадаємо, Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при Чернігівській обласній військовій адміністрації створена 25 серпня поточного року.

Мета діяльності Ради – забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб у сфері соціального захисту, забезпечення житлом та зайнятості, психосоціальної, медичної та правової допомоги та з інших питань, а також сприяння діяльності територіальних громад у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції.

Серед завдань новоствореного органу також залучення ВПО до процесу розроблення нормативних актів та вирішення питань місцевого значення та підтримка суб’єктів господарювання, які перемістили свої виробничі потужності.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Заміна вікон, ремонт харчоблоків та укриттів – проєкти, що реалізуються у дитсадках і школах Чернігова 10:09

Про роботу закладів освіти Чернігова й реалізацію проєктів щодо їх відновлення доповідав начальник міського профільного управління Василь Білогура на розширеній нараді в міській раді 30 квітня.

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: в Корюківському районі боролись за першість з баскетболу 10:01

На Чернігівщині триває третій (районний) етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці змагатимуться на обласному рівні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:58

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 7 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа загинула та 1 особа постраждала.

2 травня: цей день в Україні і світі

2 травня: цей день в Україні і світі 09:48

ДЕНЬ 799 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини