Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 17:16:36

Представники Чернігівщини на форумі «InterUAction. Позитивний сценарій відновлення і розвитку України»

12.09.2023   09:10Агенцiя

Міжнародний форум «InterUAction. Позитивний сценарій відновлення і розвитку України», який днями пройшов в Києві, зібрав майже 100 експертів різних напрямів, лідерів громадської думки, представників і представниць влади та громадськості України, Франції, Ізраїлю та Великобританії.

Захід організовано громадською організацією «Ліга ділових і професійних жінок України» у партнерстві з ГО «Клуб ділових жінок Мелітополь».

Серед присутніх - перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем та представники профільник управлінь.

Об’єднала учасників заходу спільна мета – створення стратегії післявоєнного відновлення країни, формування експертної команди для розробки та втілення концепції даного проєкту та організація проактивної коаліції лідерів змін.

    «Ми хочемо створити не номінальну, а дієву стратегію відновлення регіонів і громад, а відтак, усієї України. Цінність форуму - в його практичній площині. Якщо зазвичай рух іде з центру до периферії, то ми хочемо зробити його зворотним, і врахувати проблеми, виклики, побажання жителів територіальних грома», - наголосила Юлія Заїка, виконавча директорка ГО «Ліга ділових і професійних жінок України», депутатка Чернігівської обласної ради.

Вона додала, що вже створено вісім фокус-груп за напрямами відновлення України (від економіки, соціальної політики і безпеки до культури та інформаційної діяльності) і вони напрацьовуватимуть рекомендації, що матимуть практичне, а не теоретичне підґрунтя.

    «Нині триває розробка Стратегії відновлення Чернігівщини, тож ми зацікавлені у досвіді і напрацюваннях, які представили на Форумі українські та іноземні фахівці, — зазначила директорка Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА Олександра Хомик. — Практичні рекомендації за підсумками заходу можуть бути інкорпоровані у наш документ і допоможуть створити дієву стратегію відбудови регіону на новій економічній основі».

За словами керівниці організації «Клуб ділових жінок Мелітополь» Анни Черкашиної, форум - можливість привернути увагу суспільства до наслідків довготривалої окупації регіону.

    «Об'єднавши зусилля з колегами, ми вже зараз готуємося до відновлення України після війни, акцентуючи увагу на унікальності наслідків воєнних дій для кожного регіону».

Рекомендації міжнародного форуму будуть передані до Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України та органів місцевого самоврядування.

Крім цього, під час форуму «InterUAction. Позитивний сценарій відновлення і розвитку України» відбувся благодійний аукціон, кошти від якого будуть спрямовані на підтримку військовослужбовців 1-ої танкової Сіверської бригади.

 
Довідково: Форум проводився в межах швейцарсько-українського проєкту «Зміцнення членських бізнес-об'єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні», який впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні у співпраці з Міністерством економіки України і за підтримки Швейцарії. Місія Програми розвитку ООН в Україні – підтримка стійкості країни в умовах війни та сприяння інклюзивному, цифровому та сталому відновленню.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.