Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 10:33:59

Поліція Чернігівщини застерігає від шахрайської схеми «Ваш родич у полоні»

08.09.2023   09:50Агенцiя

В умовах воєнного стану злочинці не гребують скористатися ситуацією в країні та збагатитися на людському горі. Маніпулюючи почуттями та емоціями рідних і близьких військових, злочинці переконують, що за певну винагороду можуть посприяти у звільненні з полону, і змушують переказати кошти на їхні рахунки.

"Ваш родич потрапив у полон" - зловмисники телефонують батькам або іншим родичам зниклих та повідомляють, нібито він перебуває у полоні, а для того, щоб його визволити, потрібно сплатити гроші.

Поліцейські радять не панікувати та не піддаватися емоціям, спочатку спробуйте самостійно зв’язатися з родичем. У разі відсутності зв’язку з родичем зверніться до найближчої військової адміністрації чи поліції.

Наголошуємо: представники державних органів влади чи Збройних сил України не вирішують питання звільнення з полону шляхом викупу та не організовують жодного збору коштів з членів сімей полонених і їхніх близьких осіб.

Поліцейські звертаються до громадян: будьте пильними й обережними при спілкуванні із незнайомцями, не поспішайте виконувати їхні умови і прохання, одразу телефонуйте своїм родичам або на спецлінію «102».

Обов`язково розкажіть своїм близьким родичам (особливо старшому поколінню) про існування такого роду шахрайств, аби уберегти їх від зловмисників.
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.

29 квітня: цей день в Україні і світі

29 квітня: цей день в Україні і світі 08:28

ДЕНЬ 796 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 796 RUSSIAN AGRESSION