Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 23:28:26

2 мільйони євро від Латвії для Чернігівщини: ціль – об’єкти соціальної інфраструктури

08.09.2023   07:59Агенцiя

Чернігівська обласна військова адміністрація, Міністерство закордонних справ Латвії, Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України якісно поглиблюють роботу у відбудові соціальних об’єктів регіону.

Як свідчення — підписані вчора документи про співпрацю.

Угода між Міністерством закордонних справ Латвії і ПРООН та Меморандум між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Чернігівською обласною військовою адміністрацією та ПРООН – важливий крок у відновленні ще щонайменше п’яти об’єктів соціальної сфери області.

Кошти на їх відбудову, а саме 2 мільйони євро, надає Латвійська Республіка через ПРООН в рамках проєкту «Латвія для Чернігова: Відновлення соціальної інфраструктури».

     «Ми надзвичайно вдячні Латвії та ПРООН в Україні за визначення нагальних потреб нашого регіону, а також за суттєвий внесок в наше відновлення, – наголосив начальник Чернігівської ОВА В‘ячеслав Чаус. – Ця ініціатива стане каталізатором більш масштабної відбудови області, сприятиме економічному пожвавленню, зміцненню місцевих соціальних структур. Підтримка принесе користь місцевим громадам, оскільки відновить соціальну інфраструктуру та поверне доступ до основних послуг у сферах освіти та охорони здоров’я».

За словами Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Ілгварса Кляви, внесок Латвії свідчить про непохитну відданість підтримці українського народу та допомозі з відновленням критичної інфраструктури.

«Фінансова підтримка Латвії, а також партнерство з Мінвідновлення України та Чернігівщиною допоможуть відновити освітні та медичні сектори – важливу інфраструктуру для тих, хто планує повернутись додому», – додав Христофорос Політіс, заступник Постійного представника ПРООН в Україні.

Відразу після офіційної зустрічі, яка відбулася в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва, делегація відвідала дві локації, кошти на відновлення яких Уряд Латвії виділить вже цьогоріч. Мова – про обласну дитячу лікарню, зокрема приміщення харчоблоку, та ДНЗ №19 міста Чернігів.

Що стосується першого об’єкту, то лікарня з початку повномасштабної війни опинилася в зоні ураження. За словами директорки закладу Тетяни Лебедєвої, територія зазнала кількох авіаударів із застосуванням касетних бомб. Наразі основне приміщення лікарні відновлене та працює. Проте гострим питанням залишається реконструкція харчоблоку, який більше 50 років не ремонтували.
Плануються роботи з теплоізоляції харчоблоку, заміна скатного даху на плоску покрівлю та її утеплення, внутрішня реконструкція приміщення, утеплення фундаменту, заміна ліфтів, якими доставляється їжа та ремонт переходу, що з’єднує основний корпус і харчоблок.

Дитячий садок також зазнав значних руйнувань. Тож не дивно, що заклад – серед об’єктів проєкту «Латвія для Чернігова: Відновлення соціальної інфраструктури». Тут передбачена реконструкція системи опалення та освітлення, ремонт і утеплення фасаду та покрівлі, відновлення внутрішніх приміщень садочка.
Крім того, латвійці оглянули і чернігівський заклад культури, який менше місяця тому постраждав від ракетної атаки – драмтеатр.
Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.