Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 07:24:00

Уряд Японії аналізує можливі напрямки допомоги Чернігівщині

21.08.2023   18:00Агенцiя

Поточні потреби у відновленні Чернігівської області обговорили сьогодні представники японської консалтингової компанії PADECO та міжнародної компанії Egis з командою ОВА. Зустріч відбулася на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

    «Загалом у лютому-березні минулого року на Чернігівщині було зруйновано та пошкоджено більше 12,5 тисячі об’єктів. Основна частина – приватне житло громадян. Ці цифри тільки збільшуються, оскільки росія не припиняє постійні обстріли, особливо прикордоння. Значно додалося пошкоджених об’єктів під час ракетної атаки 19 серпня – більше 76», – зазначив перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем.

За дорученням Міністерства економіки торгівлі та промисловості Японії, компанія PADECO разом з партерами від Egis збирають та систематизують інформацію щодо потреб у відновленні по регіонах України.

    «Наш Уряд прагне допомогти Україні. На основі інформації, яку ми передамо, Міністерство економіки торгівлі та промисловості Японії визначить ті товари та послуги, які може надати японська сторона, а також можливість залучення до реалізації проєктів на партнерській основі», – зазначив представник компанії PADECO Йохей Сома.

Серед першочергових потреб в області – відновлення житлового фонду, облаштування укриттів в закладах освіти, відбудова соціальної інфраструктури, а також захист і відновлення критичної.

Актуальним залишається забезпечення модульними будинками мешканців постраждалих приміських громад Чернігова. Крім того, в обласному центрі є потреба у відновленні зруйнованого мосту та аварійного шляхопроводу, який є одним із ключових логістичних переходів.

Щодо відновлення медичних закладів, то наразі маємо три пріоритетні об’єкти: центр реабілітації, будівництво якого планується, поліклінічне відділення Чернігівська ЦРЛ та Центр соціально значущих та небезпечних хвороб (колишній протитуберкульозний диспансер).

Також отримали пошкодження близько 1,5 тисячі об’єктів критичної інфраструктури. Наразі проводиться їх реконструкція шляхом залучення власних коштів підприємств, міжнародних партнерів, державного бюджету для того, щоб підготуватись до наступного опалювального сезону. Що стосується енергетичних об’єктів, то крім відновлення, необхідно забезпечити їхній захист від можливих наступних ударів.

Одним з найважливіших таких об’єктів є Чернігівська ТЕЦ, де існує потреба в переобладнанні і модернізації під альтернативні види палива.

    «На січень заплановано проведення в Токіо форуму з відбудови України. Наші японські колеги прагнуть наповнити його чіткими конкретними проєктами і перейти до реальних дій вже на початку наступного року», – зауважив представник Egis Максим Свірський.

Надалі список потреб Чернігівщини буде переданий на розгляд Міністерства економіки торгівлі та промисловості Японії.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.