Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 23:27:53

Результати надання допомоги Чернігову для відновлення та кроки подальшої співпраці обговорили в міській раді на зустрічі з представниками Субделегації Місії МКЧХ

19.08.2023   09:54Агенцiя

В.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако 18 серпня зустрівся з головою Субделегації Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Києві Джадом Мукалледом та іншими її представниками.

Від імені всіх чернігівців він висловив слова подяки за надання величезної підтримки Чернігову, який героїчно вистояв у лютому-березні 2022 року під час щоденних бомбардувань і обстрілів, через які, на жаль, загинули цивільні та військові, які обороняли рідне місто та країну від ворога.

- Хочу щиро подякувати Комітету Червоного Хреста за підтримку нашого міста, за дуже суттєву допомогу, яку Чернігів отримав для відновлення. Ви – люди з великим серцем - з добротою і щирістю поставилися до нашої біди. Ми ніколи не забудемо такої великої підтримки, - підкреслив Олександр Ломако.

За даними Української асоціації благодійників, за результатами діяльності у 2022 році на першому місці щорічного рейтингу «ТОП 100 публічних транспарентних доброчинних* організацій України» - Товариство Червоного хреста України (м. Київ), яке на благодійні програми спрямувало 5,75 млрд грн. Значна частина цих коштів спрямована на відновлення Чернігова, зауважив в.о. міського голови.

- У перші дні після того, як ворог був відігнаний від міста та області, були поставлені три першочергові пріоритети щодо відновлення – критична інфраструктура, житло, освіта. Нам потрібно було швидко відновити базові послуги для містян – тепло, воду, громадський транспорт, без яких місто впринципі не може існувати, - говорить Олександр Ломако.

Суттєву допомогу для відновлення від Міжнародного Комітету Червоного Хреста отримали чернігівські теплогенеруючі підприємства – ОТКЕ, Чернігівська ТЕЦ, а також КП «Чернігівводоканал», заклади освіти та охорони здоров’я міста.

Зокрема, у рамках тісної співпраці КП «Чернігівводоканал» отримав допомогу на загальну суму майже 118 млн грн, яку спрямували на реконструкцію зруйнованої водопровідної насосної станції №2, реконструкцію водопроводу, повітродувки, трансформатори для каналізаційних очисних споруд, генератори та інше спеціалізоване обладнання.

- Допомога від Червоного Хреста, яку отримало комунальне підприємство «Чернігівводоканал», співмірна з допомогою, яку підприємство отримало на даний час від держави, - наголосив в.о. міського голови.

Близько чверті всіх відновлювальних робіт по освітнім закладам міста профінансовані завдяки міжнародній підтримці, донорів, партнерів, громадських організацій. Зокрема, від Комітету Червоного Хреста допомога складає майже 5,3 млн грн. Також 9,4 млн грн були виділені на відновлення покрівлі КНП «Пологовий будинок».

Окрім цього, в рамках співпраці Чернігівської міської ради з Товариством Червоного Хреста України завершується будівництво модульних будинків по вул. Володимира Дрозда, загальна сума фінансування яких складає 3,5 млн дол.

- Це повноцінні квартири, куди люди заїдуть найближчим часом. Вони оснащені всіма необхідними комунікаціями та меблями. Місто за власні кошти облаштувало прилеглу територію і підводило комунікації, а будівництво здійснювалося за кошти партнерів, - додав Олександр Ломако.

В свою чергу, голова Субделегації Місії МКЧХ в Києві Джад Мукаллед зазначив, що для їх організації було дуже важливим відразу, як стало можливим, приїхати у Чернігів і побачити на власні очі наслідки військової агресії рф, щоб допомогти у відновленні, і першочергово надати найнеобхіднішу допомогу. У майбутньому ж планують визначитися з наступними напрямками співпраці і кроками за для покращення життя людей.

- Дуже раді чути, що ми допомогли цивільному населенню у відновленні навчання, електро- і водопостачання. Сподіваємось, що така допомога від нас надаватиметься й надалі, щоб якомога більше людей поверталися у свої домівки, у своє місто, - сказав Джад Мукаллед.

В.о. міського голови зауважив, що Чернігів також сподівається на продовження такої співпраці, зокрема, у питанні відновлення Чернігівської ТЕЦ, яка в понеділок, 21 серпня, повертається в управління містом.

- Місту дуже потрібна підтримка в продовженні відновлення Чернігівської ТЕЦ. Зокрема, там необхідно замінити систему розподілу внутрішньої енергії. Другий важливий напрямок для нас є продовження відновлення ВНС №2, яка забезпечує 34% мешканців міста водою, - повідомив він.

Наприкінці зустрічі Олександр Ломако вручив почесним гостям Подяки Чернігівського міського голови.

 



Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини