Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 03:50:41

Оформлював доставку товару, а натомість втратив 22 тисячі гривень: поліція Чернігівщини закликає громадян бути обачними під час купівлі-продажу товарів в Інтернеті

17.08.2023   17:00Агенцiя

Вчора до поліції звернувся 41-річний мешканець Ніжина, який на популярному сайті безкоштовних оголошень розмістив пропозицію з продажу роликів.

З ним зв’язалась покупець і в «Вайбері» відправила посилання нібито для оформлення доставки. Жінка запевнила, що так буде швидше і дешевше їм обом, ніж оформлювати накладений платіж.

Перейшовши за цим посиланням, заявник ввів секретні дані своєї банківської картки. Пізніше, перевіривши баланс, чоловік виявив, що з його рахунку зникло понад 22 тисячі гривень.

Виявилось, що посилання було фішинговим (тобто замасковане під справжній сайт). Тож потерпілий, не усвідомлюючи цього, власноруч надав шахраям доступ до свого банківського рахунку.

Наразі чоловік звернувся по допомогу до поліції. Поліцейські розшукують причетних до шахрайських дій.

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. По телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже, переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані.

Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.