Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 15:36:05

На Чернігівщині поліція затримала серійних квартирних крадіїв-рецидивістів

17.08.2023   14:26Агенцiя

Оперативники Ніжинського районного відділу поліції викрили та затримали підозрюваних, що причетні до обкрадання помешкань в місті Ніжині та Прилуках.

Зловмисники проникали до помешкань шляхом підбору ключів, звідки викрадали гроші, оргтехніку, ювелірні прикраси та інші цінні речі.

1 серпня до поліції надійшла заява жителя міста Ніжина про те, що з його квартири зникли цінні речі. Чоловік розповів правоохоронцям, що коли прийшов додому, то виявив вхідні двері до своєї квартири відчиненими. В подальшому заявник виявив зникнення двох ноутбуків, мобільного телефону та грошей в сумі 4 тисячі гривень.

16 серпня до поліції надійшло повідомлення від жителя міста Прилуки про крадіжку з його приватного будинку: у прилучанина зникли гроші, золоті обручки, а також кілька комплектів сережок.

У результаті проведення комплексу слідчих дій та оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до скоєння обох злочинів причетні 41-річний та 63-річний мешканці Ніжинського району, раніше судимі за скоєння майнових злочинів.

В ході проведення обшуків за місцями проживання підозрюваних поліція виявила та вилучила ювелірні бирки від прикрас, набір інструментів, предмети ззовні схожі на «відмички», мобільні телефони.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури розпочав кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Поліція затримала зловмисників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістила до ізолятора тимчасового тримання.

Триває досудове розслідування та перевіряється причетність підозрюваних до інших злочинів на території Чернігівщини.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.