Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 23:58:20

Захист енергосистеми та безпека людей: Олексій Кулеба з робочою поїздкою на Чернігівщині

16.08.2023   14:03Агенцiя

За дорученням Президента України Володимира Зеленського заступник керівника Офісу Глави держави Олексій Кулеба відвідав з робочою поїздкою Чернігівську область.

Пріоритетне питання – безпекова ситуація в регіоні. Разом із начальником Чернігівської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба провів оперативну нараду з представниками командування ОУВ «Чернігів» та 119-ї бригади територіальної оборони.

    «Чернігівщина – регіон, який межує з ворожими країнами. Тому першочергове завдання – це постійне посилення безпеки на прикордонні. Військові, обласна та місцева влада у спільній координації мають над цим працювати. В умовах повномасштабної війни всі ланки управління повинні діяти як єдиний механізм», – зазначив Олексій Кулеба.

За словами заступника керівника Офісу Глави держави, не менш важливе питання – підготовка до опалювального сезону. Область і місто активно готуються до всіх можливих викликів.

    «В усіх регіонах зараз на порядку денному осінньо-зимовий період. Ми розуміємо, що в умовах повномасштабної війни цей сезон буде складнішим за попередній. Тому тут важлива спільна робота енергетиків і влади. Також важлива безпека працівників енергетичної галузі», – наголосив Олексій Кулеба.

У межах робочої поїздки заступник керівника Офісу Президента побував в Іванівській громаді, яка була під окупацією росіян 27 днів. Олексій Кулеба обговорив з начальником Чернігівської ОВА та головою громади шляхи пришвидшення процесу відновлення.

    «Жодна із заявок по програмі "єВідновлення" в Іванівській громаді не протермінована. Саме в цій громаді найкращий темп їх опрацювання, як і один з найбільших показників руйнації внаслідок перебування окупантів. Це завдяки раціональному розподілу обов'язків та пріоритетному ставленню до теми відновлення. Саме на такому підході я завжди наголошую при спілкуванні з громадами, - зауважив начальник ОВА В’ячеслава Чаус. - Окрім житла для розвитку громади важлива соціальна інфраструктура: ЦНАП та опорна школа в Іванівці, а також ФАП у Количівці – уже активно функціонують. Для цього залучалися кошти з різних джерел: держбюджет, місцева скарбниця, міжнародні донори. І це ще один безпрограшний підхід».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за інформацією Офісу Президента України

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.