Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 08:59:07

"Чернігівводоканал" отримав від партнерів установку, яка спроможна забезпечити роботу очисних споруд у випадку відключення електроенергії

16.08.2023   11:06Агенцiя

КП "Чернігівводоканал" отримало від партнерів на безоплатних умовах когенераційну установку, яку планує використовувати як альтернативне джерело енергії для роботи очисних споруд у випадку відсутності електроенергії.

Про це повідомив директор підприємства Сергій Малявко під час загальноміської наради, що відбулася 15 серпня.

    — Допомога була надана Міжнародною організацією з міграції. Це когенераційна установка, потужністю орієнтовно 600 кВт електричної енергії і 550 кВт теплової. Ми плануємо її встановити як резервне джерело живлення для  очисних споруд. У подальшому цю установку можна буде використовувати або в місті як резервне джерело теплової та електричної енергії на одній із котелень, або, після реконструкції очисних споруд, ми будемо отримувати біогаз, тоді можна буде застосувати когенераційну установку для спалювання біогазу і забезпечення електроенергією самих очисних споруд, — пояснив Сергій Малявко.

Зараз вирішується питання стосовно її встановлення, це коштуватиме від 20 млн грн, йшлося у доповіді директора КП.

Ще одним результатом ефективної роботи з партнерами стало отримання цим підприємством насосів для ВНС №2, яка зазнала суттєвих пошкоджень під час бойових дій у 2022 році.

    — Це основні насоси для перекачки води у місто. Вони безкоштовно надані німецькими партнерами. Це обладнання італійського виробництва, воно абсолютне нове.  Тільки його закупівельна вартість — 300 тис. євро. Це, до речі, результат роботи і міжнародних поїздок представників міської ради, — зазначив в.о. міського голови Олександр Ломако.

Крім того, минулого тижня Кабмін затвердив фінансування для продовження відновлення ВНС №2 у 2023 році у розмірі 219 млн грн

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.

29 квітня: цей день в Україні і світі

29 квітня: цей день в Україні і світі 08:28

ДЕНЬ 796 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 796 RUSSIAN AGRESSION