Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 08:13:50

Поліція Чернігівщини закликає громадян не переходити за невідомими посиланнями при купівлі-продажу товарів в Інтернеті

15.08.2023   10:27Агенцiя

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час продажу товарів на сайтах безкоштовних оголошень.

Днями до поліції звернулась 37-річна мешканка Ніжинського району, яка на популярному сайті безкоштовних оголошень розмістила пропозицію з продажу дитячого іграшкового мотоцикла. З нею зв’язалась покупець і в «Вайбері» відправила посилання нібито для оформлення доставки. Жінка запевнила, що так буде вигідніше їм обом.

Перейшовши за цим посиланням, заявниця вела секретні дані спочатку однієї своєї банківської картки, а потім і другої. Пізніше, перевіривши баланс обох карток, жінка виявила, що з її рахунків зникло понад 5 тисяч гривень.

Виявилось, що посилання було фішинговим (тобто замасковане під справжній сайт). Тож потерпіла, не усвідомлюючи цього, власноруч надала шахраям доступ до свої банківських рахунків.

Наразі жінка звернулась по допомогу до поліції. Поліцейські розшукують причетних до шахрайських дій.

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. По телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже, переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані.

Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини