Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 16:34:15

Вилучили тютюнової продукції на 2,5 млн грн: на Чернігівщині поліцейські викрили підпільне виробництво підакцизних товарів

14.08.2023   14:08Агенцiя

Під час обшуків у фігуранта вилучили 3,5 тонни тютюну та понад 15 000 цигарок. Зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області спільно зі слідчими Новгород-Сіверського відділу поліції задокументували протиправну діяльність 54-річного місцевого мешканця, який налагодив виготовлення та збут фальсифікованих тютюнових виробів на території міста Новгород-Сіверського. Чоловік закуповував у значних обʼємах сировину для нелегального виготовлення підакцизних товарів, «кущовим методом» виготовляв цигарки, а потім збував їх через торгові точки на місцевому базарі.


Правоохоронці провели 4 обшуки у складських приміщеннях, а також за місцем проживання та транспортному засобі фігуранта. У ході заходів вилучили 170 мішків тютюну вагою близько 3,5 тонн, більше ніж 15 000 цигарок та понад 16 000 цигаркових гільз, папір для самокруток, банківські карти, грошові кошти та автомобіль. Загальна вартість вилученої продукції та сировини становить понад 2,5 млн грн.
Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.
Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення зазначених протиправних дій. Заходи з документування та припинення злочинної діяльності проводилися під процесуальним керівництвом Новгород-Сіверської окружної прокуратури.


Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини