Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 10:27:12

Дві громади Прилуччини за підтримки U-LEAD розроблятимуть документи комплексного відновлення територій

31.07.2023   16:07Агенцiя

Талалаївська та Ічнянська громади за підтримки U-LEAD отримають допомогу у розробці програм та планів комплексного відновлення територій. Загалом на Чернігівщині таку допомогу нададуть 6 громадам.

Про це повідомляє ULEAD з Європою в Чернігівській області.

ULEAD з Європою розпочав надавати підтримку відібраним громадам у розробці Програм комплексного відновлення територій та Планів відновлення та розвитку громад. У Чернігівській області від експертів U-LEAD допомогу отримають шість громад – Ічнянська, Талалаївська, Киїнська, Городнянська,  Семенівська та Куликівська.

Зазначається, що ці два види документації взаємопов’язані. Вони допоможуть громадам забезпечувати ефективну відбудову та залучати кошти на реалізацію проєктів відновлення.

    “Програма комплексного відновлення території – це аналітично-просторовий документ, який визначає основні містобудівні та соціально-економічні пріоритети політики відновлення території, постраждалої внаслідок збройної агресії. План відновлення та розвитку громади – це документ стратегічного планування, який включатиме завдання і заходи відновлення та розвитку, проєкти місцевого розвитку”, йдеться у повідомленні.

Протягом липня-жовтня громади будуть збирати дані, використовувати геоінформаційні системи задля їх аналізу, формувати пропозиції відновлення та на основі цього приймати рішення.

Загалом, допомогу у розробці програм та планів комплексного відновлення територій отримають 24 громади Чернігівської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської та Харківської областей.

 

pryluky.club

Останні новини Чернігівщини

Заміна вікон, ремонт харчоблоків та укриттів – проєкти, що реалізуються у дитсадках і школах Чернігова 10:09

Про роботу закладів освіти Чернігова й реалізацію проєктів щодо їх відновлення доповідав начальник міського профільного управління Василь Білогура на розширеній нараді в міській раді 30 квітня.

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: в Корюківському районі боролись за першість з баскетболу 10:01

На Чернігівщині триває третій (районний) етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці змагатимуться на обласному рівні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:58

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 7 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа загинула та 1 особа постраждала.

2 травня: цей день в Україні і світі

2 травня: цей день в Україні і світі 09:48

ДЕНЬ 799 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини