Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 15:33:48

На будівлях трьох шкіл встановлять меморіальні дошки загиблим захисникам та дітям

22.07.2023   08:16Агенцiя

У Чернігові на зовнішньому фасаді будівель трьох шкіл будуть встановлені сім меморіальних дошок загиблим чернігівцям, які там навчалися.

Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 21 липня.

Клопотання щодо встановлення меморіальних дошок надійшли до Чернігівської міської ради від адміністрації шкіл, педагогічних та учнівських колективів на знак шанобливого ставлення до пам’яті героїв — Захисників та Захисниць України, які віддали життя, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, а також вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

На фасаді ЗЗСО №19 встановлять меморіальну дошку Сірику Юрію Петровичу, загиблому 31 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Новоселівське Сватівського району Луганської області. Він був учасником Революції гідності. З 2014 по 2016 рік – учасник АТО в складі добровольчого формування 5-ого ОБ ДУК "Правий Сектор" в м. Авдіївка, сектор "М" м. Маріуполь, с. Широкине, Піски, Опитне Донецької обл. Брав участь в обороні Донецького аеропорту, за що отримав державну нагороду та мав честь називатися "кіборгом". 24 лютого 2022 року повернувся в УДА добровольцем. З 14 вересня 2022 року воював у складі 92-ої окремої механізованої бригади ЗСУ. Має державну нагороду за оборону м. Харкова.

 

На фасаді ЗЗСО №5 — Лук’яненку Дмитру Олександровичу, загиблому 28 лютого 2022 року під час виконання бойового завдання. Капрал поліції поліцейського взводу № 3 роти поліції особливого призначення ГУНП в Чернігівській області 28 лютого 2022 року отримав наказ: не допустити проникнення ворога в Чернігів, у районі села Киїнка. Під час виконання бойового завдання потрапив під інтенсивний обстріл ворога з системи залпового вогню «Смерч». Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

На фасаді ЗЗСО №3 буде встановлено п’ять меморіальних дошок:

Андрійченку Володимиру Леонідовичу, молодшому лейтенанту, загиблому 16 березня 2022 року під час виконання бойового завдання. Він був учасником двох революцій — Помаранчевої та Гідності, а також ветераном АТО. У 2015 році пішов добровольцем воювати на Схід України. Після повернення з Донбасу отримав другу вищу освіту — військову. З 24 лютого працював у медичній бригаді у складі 1-ї танкової бригади. Загинув у селі Новоселівка, що поблизу Чернігова, під час спроби вивезти поранених українських військових. Його машину обстріляла російська дрг з протитанкового гранатомета та кулемета.

 


Козаченку Андрію Євгеновичу, померлому 1 березня 2022 року в результаті поранень, несумісних з життям, отриманих 28 лютого під час обстрілу мікрорайону ЗАЗ. Старший солдат 27 лютого 2022 року записався до тероборони. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня посмертно.
 

Харченку Богдану Сергійовичу, загиблому 5 березня 2022 року під час евакуації. Богдан навчався у восьмому класі школи №3. Разом із мамою та молодшим братом евакуйовувався із села Красне Чернігівської області. На трасі Чернігів-Київ їхня машина підірвалася на міні.

 

 
Харченку Данилу Сергійовичу, загиблому 5 березня 2022 року під час евакуації. Хлопчик навчався у п'ятому класі школи №3. 11-річний Данило загинув на трасі Чернігів-Київ під час спроби евакуації із села Красне. Хлопчик їхав у автівці разом із мамою та старшим братом. Їхня машина підірвалася на міні.

 
15-річному Шелупцю Максиму Юрійовичу, загиблому 9 березня 2022 року під час евакуації. Хлопчик навчався у школі №3. Разом із родиною вони хотіли виїхати з міста, коли звернули на дорогу до сусіднього села, побачили танк, почалася стрілянина.

 

 
Виготовлення та встановлення меморіальних дошок здійснюватиметься не за рахунок коштів бюджету Чернігівської міської територіальної громади.


Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини