Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 10:01:25

ПРООН та уряд Канади передали чотири спецавтівки у громади області

14.07.2023   10:15Агенцiя

Послуги перукаря, сантехніка, допомога по господарству та інших домашніх справах – відповідними інструментами та обладнанням укомплектовані спеціальні автомобілі, передані від Програми розвитку ООН в Україні та Уряду Канади Чернігівській області.

Вчора транспортні засоби поїхали у Коропську, Ніжинську та Михайло-Коцюбинську громади. Отримав спецтранспорт і Чернігівський обласний центр соціальних служб, але з дещо іншим наповненням – для надання соціально-психологічної допомоги.
Варто зазначити, що у громадах завдяки таким автомобілям соціальні послуги зможуть отримати маломобільні та громадяни інших вразливих категорій.

«Ці автомобілі будуть використовуватися для надання послуг соціальними працівниками, психологами, іншими фахівцями. Важливо, що така допомога надаватиметься як жителям, які проживають в області, так і людям, які планують повернутися», – зазначила під час офіційної передачі керівниця відділу міжнародної допомоги Посольства Канади в Україні Ешлі Малруні.

 Як наголосив заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс, дуже важливим є той момент, що соціальний компонент не залишається поза увагою у такий складний час.

«ПРООН буде продовжувати надавати підтримку і працювати не тільки на національному рівні, а й на рівні громад, де власне надаються адміністративні та соціальні послуги. Сьогоднішня подія ще раз підкреслює важливість інвестицій в людський капітал. Відновлюватися має не тільки інфраструктура, що постраждала, а й людський потенціал», – сказав пан Христофорос Політіс.

«Ми дуже вдячні та за таку підтримку. Завдяки отриманому спецтранспорту соціальні працівники зможуть швидше реагувати на потреби людей навіть у найвіддаленіших населених пунктах. Послуги стануть не тільки доступнішими, а більшого спектра дії», – зазначив перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем.



 Транспортні засоби закуплено та обладнано ПРООН в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Канади.

Подальші напрямки співпраці делегати моніторингової місії ПРООН в Україні обговорили з начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом.
Так, продуктивне партнерство Чернігівщини та ПРООН в Україні склалося ще до повномасштабного вторгнення, потім – успішно переформатувалося в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

За короткий час за підтримки ПРООН (та Канади у складі) надано "швидкі", медичне обладнання, запрацювали Центр громадського здоров'я та реабілітації, Простори соціальної адаптації.

В’ячеслав Чаус подякував представникам моніторингової місії за все зроблене.

«Важливо, що навіть у час війни, з такими партнерами ми вже можемо говорити про сталий розвиток регіону (економічна, екологічна, соціальна складова). Так, зараз головне перемогти. А після – не осоромити цей подвиг і побудувати сучасну державу для людей. З одним та з іншим без міжнародної підтримки дуже складно», – наголосив начальник ОВА.

 У ході спілкування йшлося про подальше поліпшення надання соціальних послуг з урахуванням інклюзивності, створення безпечних умов для повернення громадян (включаючи розмінування), захист навколишнього середовища, енергетичний напрям тощо.

Цього ж дня в межах моніторингової місії ПРООН відбудеться відкриття Простору соціальної адаптації (центр 50+) у Ніжині.
Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.


 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини