Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 20:13:10

Хотіла отримати «грошову допомогу» в Інтернеті, натомість втратила 16 тисяч гривень

13.07.2023   18:41Агенцiя

В соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «грошової допомоги». Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток нібито для «зарахування грошей».

Вчора до поліції звернулась 39-річна мешканка Козельця із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло майже 16 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в соцмережі вона побачила оголошення про оформлення «грошової допомоги» та зацікавилась ним.

Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням, ввела реквізити своєї банківської картки та вказала пароль входу до мобільного додатку інтернет - банкінгу. Невдовзі потерпілій зателефонували з незнайомого номеру та запропонували перейти в мобільний додаток свого банку, нібито для підтвердження оформлення матеріальної допомоги, та натиснути клавішу «1». Після виконання цих умов з рахунку жінки зникли гроші.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин» - ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї! Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо.

Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.