Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 02:38:01

За рік дії проєкту єРобота на Чернігівщині створено близько 360 нових робочих місць

06.07.2023   12:09Агенцiя

Минув рік зі старту програми "Власна справа" урядового проєкту єРобота. За період її дії в Україні було визначено майже 6 тисяч переможців, що передбачає створення майже 14 тисяч нових робочих місць. Зокрема, на Чернігівщині позитивні рішення отримали 166 наших земляків. Завдяки реалізації цієї програми в області буде створено близько 360 нових робочих місць.

Серед переможців на отримання грантових коштів нашого регіону більшість (63%) діючі фізичні особи-підприємці. Є й досвідчені, які мають бізнес вже кілька років і наразі планують його розширення, та початківці, котрі відкрили власну справу нещодавно і прагнуть міцно «стати на ноги». А понад чверть переможців – новачки у підприємництві, 11% - юридичні особи. До речі, майже половина (46%) з тих, хто отримав позитивні рішення, – люди з вищою освітою.

Напрями підприємництва, які обрали заявники, різноманітні. Це, переважно, відкриття чи розширення швейного виробництва, салонів краси, закладів торгівлі та харчування, СТО. Є ще й такі бізнес-плани, як відкриття спеціалізованих освітніх, медичних та розважальних студій, фермерських господарств, виробництво біопалива, меблів, приготування різної харчової продукції, надання клінінгових, будівельних, ремонтних послуг тощо.

Більшість переможців використають державну підтримку для придбання обладнання та меблів, закупівлю сировини, матеріалів, інструментів, оплату оренди.

Нагадаємо, за програмою «Власна справа» можна отримати від 50 до 250 тис грн. в залежності від кількості створених робочих місць: одне робоче місце – до 150 тис. грн, два і більше - 250 тис. грн.

Подати заяву на отримання грантів за урядовим проєктом «єРобота» можна прямо зараз через Дію https://is.gd/KT7RoW

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.