Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 14:26:28

Систематично вчиняв домашнє насильство в сім’ї – обвинувальний акт щодо мешканця Чернігівського району скеровано до суду

27.06.2023   16:35Агенцiя

За процесуального керівництва прокурорів Козелецької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Чернігівського району, який обвинувачується у вчиненні домашнього насильства стосовно своєї співмешканки (ст. 126-1 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що 32-річний чоловік за місцем свого мешкання систематично, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчиняв психологічне насильство стосовно своєї співмешканки, що позначилось на якості життя потерпілої. Він висловлювався в її адресу нецензурною лайкою, за що у минулому році був притягнутий до адміністративної відповідальності за домашнє насильство (ч. 1 ст. 173-2 КУпАП). Також чоловік продовжував вчиняти протиправні дії і цього року. Крім образ у бік своєї співмешканки, він висловлював погрози фізичної розправи, а на звернення жінки до правоохоронних органів і чергове повторне притягнення його до адміністративної відповідальності за домашнє насильство (ч. 2 ст. 173-2 КУпАП) не реагував.
У разі доведення винуватості обвинуваченого у суді правопорушнику загрожує покарання у виді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Козелецької окружної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Заміна вікон, ремонт харчоблоків та укриттів – проєкти, що реалізуються у дитсадках і школах Чернігова 10:09

Про роботу закладів освіти Чернігова й реалізацію проєктів щодо їх відновлення доповідав начальник міського профільного управління Василь Білогура на розширеній нараді в міській раді 30 квітня.

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: в Корюківському районі боролись за першість з баскетболу 10:01

На Чернігівщині триває третій (районний) етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці змагатимуться на обласному рівні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:58

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 7 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа загинула та 1 особа постраждала.

2 травня: цей день в Україні і світі

2 травня: цей день в Україні і світі 09:48

ДЕНЬ 799 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини