Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 13:51:44

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру митнику, причетному до корупційної схеми

27.06.2023   13:01Агенцiя

Співробітники Служби безпеки України викрили посадовця Чернігівської митниці. Зловмисник причетний до корупційної схеми, через яку державний бюджет недоотримував щомісяця мільйони гривень.

Встановлено, що головний державний інспектор митної служби, зловживаючи службовим становищем, сприяв підприємцям в ухиленні від сплати обов’язкових митних зборів та платежів.

За оперативною інформацією щозміни нелегальний «прибуток» ділка становив близько 50 тисяч гривень.

Зокрема, задокументовано декілька епізодів протиправної діяльності. Фігурант «не помічав» у зоні митного контролю контрабандний товар у автомобілях. Правоохоронці виявили незадекларований товар на суму понад 1 мільйон гривень.

Під час проведення обшуків у службовому кабінеті правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує здійснення оборудки, а також так звану «тіньову касу».

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

          Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБ України в Чернігівській області у взаємодії із слідчими Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Останні новини Чернігівщини

Заміна вікон, ремонт харчоблоків та укриттів – проєкти, що реалізуються у дитсадках і школах Чернігова 10:09

Про роботу закладів освіти Чернігова й реалізацію проєктів щодо їх відновлення доповідав начальник міського профільного управління Василь Білогура на розширеній нараді в міській раді 30 квітня.

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: в Корюківському районі боролись за першість з баскетболу 10:01

На Чернігівщині триває третій (районний) етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці змагатимуться на обласному рівні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:58

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 7 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа загинула та 1 особа постраждала.

2 травня: цей день в Україні і світі

2 травня: цей день в Україні і світі 09:48

ДЕНЬ 799 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини