Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 15:29:04

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

23.06.2023   09:15Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 22 червня по 8:00 23 червня 2023 року

Протягом минулої доби зареєстровано 10 небезпечних подій, а саме: 5 дорожньо-транспортних  пригоди та 5 пожеж. Внаслідок цих подій загинула  1 особа та 5 осіб постраждали.

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

13.40 – 14.46          22.06.2023 р.

- 16 вибухів (приходів) ймовірно з ствольної артилерії в районі  н.п. Кам’янська Слобода Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

16.25 -  16.40          22.06.2023 р.

- 5 вибухів (приходів) ймовірно з міномету 120 мм в районі н.п. Сеньківка Чернігівського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

18.45 – 19.05       22.06 20.23 р.

- 5 вибухів (приходів) ймовірно зі ствольної артилерії в районі н.п. Янжулівка Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Дорожньо-транспортні пригоди – 5 :

- с. Якличі Корюківського району близько 01 год. 22 червня водій автомобіля "Kia cerato", рухаючись в напрямку с. Спаське Корюківського району, не впорався із керуванням та здійснив з’їзд із кручі берегу річки Десна, де зіткнувся із берегом та перекинувся. Внаслідок ДТП водій автомобіля загинув на місці пригоди. Два пасажири отримали тілесні ушкодження та були доставлені до КНП «Корюківська районна лікарня».

- на 87 км автодороги «Чернігів – Мена – Сосниця – Гремяч» о 10 год. 44 хв. 22 червня водій мотоцикла «Хонда» не впорався з керуванням, не вибрав безпечної швидкості руху та впав на асфальтобетонне покриття, внаслідок чого отримав тілесні ушкодження.

- в с. Єгорівка Прилуцького району о 20 год. 37 хв. 22 червня водій  автомобіля «ВАЗ-2107», рухаючись по вул. Героїв війни, здійснив наїзд на велосипедистку, яка здійснювала виїзд з тимчасової ґрунтової дороги на головну та не надала перевагу в русі автомобілю. Внаслідок ДТП велосипедистка отримала тілесні ушкодження.

- в  м. Чернігові по вул. Славутицькій біля будинку №55  о 15 год. 10 хв. 22 червня водій автомобіля «Фольксваген Гольф», виїзжаючи з другорядної дороги, не надав переваги в русі автомобілю «Хюндай Туксон». Внаслідок ДТП водій автомобіля «Хюндай  Туксон» отримав тілесні ушкодження та був доставлений  до КНП «Чернігівська міська лікарня  № 2».

- в  м. Чернігові  по вул І. Мазепи біля будинку №4  о 17 год. 50 хв. 22 червня водій автомобіля «Інфініті» не надав переваги в русі та здійснив зіткнення з автомобілем  «Рено».  Внаслідок ДТП водій автомобіля  «Рено» отримав тілесні ушкодження та був доставлений до КНП «Чернігівська обласна лікарня».

Пожежі – 5 :

пожежі в житловому секторі –3 :


- в с. Подище  Прилуцького району   (Ладанська ТГ)  по вул. Шкільній, 103 о 09 год. 12 хв. 22 червня сталася пожежа господарчої будівлі (6х12 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на всій площі, автомобіль «ВАЗ 2121», автомобіль «Opel Kadett» та майно. Причина - порушення правил пожежної безпеки при проведенні електрозварювальних робіт.

- в м. Бахмач Ніжинського району  (Бахмацька ТГ)  по вул. Чернігівській, 2 об 11 год. 44 хв. 22 червня сталася пожежа господарчої будівлі (3х4 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено покрівлю та стіни. Власник, причина та збитки - встановлюються.

- в м. Носівка Ніжинського району (Носівська ТГ) по вул. Мринський Шлях, 14 о 14 год. 26 хв. 22 червня  сталася пожежа господарчої будівлі (6х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю на всій площі. Пошкоджено перекриття на площі 6 кв.м та майно. Причина та збитки встановлюються.

пожежі на транспорті –1 :


- в с. Гущин  Чернігівського  району  (Киїнська ТГ) по вул. Колективній, 1 о 19 год. 19 хв. 22 червня сталася пожежа автомобіля «ВАЗ 2105». Вогнем пошкоджено моторний відсік та кузов автомобіля. Причина - несправність електричної системи.

пожежі сухої трави та сміття – 1 :


- біля с. Сновське    Корюківського  району  (Сновська ТГ)  об 11 год. 47 хв. 22 червня на відкритій території сталася пожежа сміття на площі 0,1 га. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи 2 рази залучалися до виконання робіт за призначенням, вилучено 2 ВНП (з початку бойових дій - 50195 ВНП).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 14 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 22 червня по 20 годину 23 червня очікується мінлива хмарність, місцями короткочасний дощ, подекуди гроза. Вітер західний 7-12 м/с. Температура по області вночі 15-20º, вдень 25-30º тепла.      

 По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер західний 7-12 м/с. Температура вночі 17-19º, вдень 28-30º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.