Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 11:33:33

Бо можемо: безробітні допомагають волонтерам розбирати завали у Чернігові

22.06.2023   14:54Агенцiя

Вже понад рік у Чернігові тривають роботи по розбору завалів та відновлення будинків місцевих жителів, які постраждали під час бойових дій. Навесні цього року до цієї важливої справи знову долучилися безробітні чернігівці, які перебувають на обліку в Чернігівській філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

Організація суспільно корисних робіт цього разу проводиться Чернігівською філією спільно з громадськими організаціями «Об’єднання добровольців «Бо можемо!», «Голос батьків» та благодійною організацією «Всеукраїнський благодійний фонд «Іскра добра». Працюють безробітні на завалах у найбільш постраждалих районах Чернігова (Бобровиця таМасани), а також у Киселівській, Киїнській та Новобілоуській територіальних громадах.Завдання в усіх одне: демонтувати те, що вже не можна відновити, відсортувати вцілілі матеріали та прибрати непотріб, щоб люди могли відбудуватися. Працюють на завалах за строковим договором на місяць, з двома вихідними, восьмигодинним графіком та обідньою перервою. Замість допомоги по безробіттю отримують заробітну плату в розмірі 6700 грн.
Наразібезробітні розбирають завали на подвір’ї родини Ніни Винник з Новоселівки. В її домі проживало семеро людей, тепер там руїни. Двоє синів господині служать у ЗСУ, донька з сином на лікуванні в Німеччині, бо торік під час бомбардування вона отримала тяжку травму ноги. Побудувати тимчасове житло жінці допомагають волонтери громадської організації "Бо Можемо!" та безробітні.Всі – люди різних професій, об’єднує їх єдине – бажання допомогти. Наприклад, Вадим Веремейчик має юридичну та економічну освіту, працював у правоохоронних органах. Нині чоловік безробітний, тому із задоволенням погодився долучитися до «Армії відновлення».«Весь світ надає допомогу Україні, то чому б нам не допомогти один одному? На фронт мене не беруть за станом здоров’я, маю інвалідність. Скільки цієї пенсії? А це – робота, хоч і тимчасова. Залишився сам, так не сидіти ж одному вдома! А тут спілкування, - каже він. – А ще хочеться в такий скрутний час допомогти чим можу. Є сили, тому працюватиму скільки потрібно».
За словами Валерії, яка теж працює на суспільно корисних роботах, для безробітних це - ще й шанс отримати певні будівельні навики. «Я вже вмію чистити цеглу, працювати шуруповертом, - розповідає дівчина. – Чоловіки можуть навчитися класти цеглу, замішувати бетон, крити дах тощо. У наш час такі знання зайвими не будуть».
Співзасновник ГО «Бо можемо!» Андрій Галюга каже, їх організація зацікавлений у такій співпраці зі службою зайнятості. «Чим більше людей ми згуртуємо, тим більше зробимо», – говорить він. Роботи актуальні й потреба велика, отже запрошує в ряди добровольців усіх небайдужих людей.
Крім розбору завалів, безробітні чернігівці наразі плетуть маскувальні сітки, в Чернігівській обласній лікарні ремонтують приміщення, постраждалі внаслідок бойових дій, у комунальних підприємствах «Новозаводське», «ЖЕК-10» та «ЖЕК-13» облаштовують укриття. Загалом цього року в Чернігові до суспільно корисних робіт було залучено більше сотні безробітних.
З питань організації та проведення громадських робіт звертайтеся до будь-якого підрозділу Чернігівського обласного центру зайнятості (адреси та контакти тут )або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram.


Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.