Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 12:22:08

У Ніжині презентували проект майбутнього меморіалу ніжинцям, загиблим у російсько-українській війні

20.06.2023   13:29Агенцiя

Ідея створення меморіального комплексу виникла у березні цього року.

Одним із головних ініціаторів проекту виступив Антон Геращенко, який навесні відвідав маму Олександра Мацієвського та під час спілкування з нею та міським головою Ніжина виникла спільна ідея увіковічнити пам’ять Героя України та усіх загиблих у війні ніжинців.

До реалізації ідеї долучилась досвідчена команда архітекторів та скульпторів під керівництвом Малхаза Сулеймановича. Цією командою були реалізовані масштабні історичні проєкти у Батурині, Києві, Одесі, Дніпрі. Меморіальний комплекс буде встановлений по вул. Гоголя на місці, де зараз знаходиться пам'ятник радянській льотчиці Любові Губіній.

Центром цього меморіального комплексу є бронзова скульптура Героя України Олександра Мацієвського, який застиг в останню мить свого життя із словами на вустах «Слава Україні». Висота скульптури становить 2.2 метра. Вона буде піднята на кілька сходинок. Монумент буде виконаний у червоно-чорних кольорах у формі великого козацького хреста.

Меморіальний об’єкт буде споруджено на круглому червоному граніті діаметром 16 метрів. А на чорних гранітних сегментах козацького хреста викарбують імена полеглих Героїв. До Ніжина завітали член Національної спілки архітекторів Беленюк Жанна, яка розробили загальну концепцію Меморіалу Героїв, член Національної спілки скульпторів України Олексієнко Сергій і керівник проекту та компанії «Тоні-М», яка буде створювати меморіал, Малхаз Сулейманович.

Будувати меморіал будуть за благодійні кошти у співфінансуванні з усіма підприємцями і благодійниками, які виявлять бажання долучитися до цієї справи.

Відкрити Меморіальний комплекс планують до Дня Незалежності України.

У Ніжині презентували проект майбутнього меморіалу ніжинцям, загиблим у російсько-українській війні | Ніжинська міська рада


Ніжинська міська рада

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини