Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 00:37:46

Чернігівська область: рятувальники продовжують нагадувати громадянам правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів

19.06.2023   13:05Агенцiя

З метою недопущення виникнення нещасних випадків, спричинених неправильним поводженням зі знайденими вибухонебезпечними предметами, співробітники ДСНС Чернігівщини проводять роз'яснювально-профілактичні заходи серед населення по всій території області.

Під час бесід, надзвичайники наголошують на тому, що у разі виявлення підозрілих предметів необхідно негайно відійти на безпечну відстань, попередити оточуючих та повідомити про знахідку  за номерами телефону «101» або «102». Окрему увагу рятувальники акцентували на тому, що батьки повинні постійно розповідати своїм дітям, що таке вибухонебезпечний предмет та яку небезпеку він несе, адже дитяча цікавість може стати причиною трагедії. Також фахівці Служби порятунку звернули увагу, що ще існують саморобні вибухові пристрої, котрі можуть бути замасковані під звичайні речі: дитячі іграшки, банки, пакети, коробки або інші побутові речі. Тому в жодному разі не можна чіпати речі, які вам не належать.
Щоб громадяни надовго запам’ятали життєво важливі правила, рятувальники розповсюдили серед співрозмовників профілактичні листівки з корисною інформацією.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини