Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 09:08:08

Антишахрайський рейд: поліцейські Чернігівщини застерігають громадян від дій шахраїв

19.06.2023   09:03Агенцiя

На Чернігівщині поліція проводить профілактичні відпрацювання та роз’яснює громадянам, як не стати жертвою шахрайств.

Поліція проводить профілактичні відпрацювання для інформування громадян про шахрайські схеми. На ринках, зупинках громадського транспорту та в інших місцях скупчення людей поліцейські проводять роз’яснювальні бесіди та розповсюджують інформаційні листівки. Кожна така листівка містить опис найбільш «популярних» шахрайських прийомів, рекомендації поліції, як діяти в тій чи іншій ситуації.

1. Вашу банківську картку заблоковано

Шахрай видає себе за співробітника банку і під різними приводами намагається дізнатися реквізити картки (номер, пароль, код). Ця інформація дасть йому можливість вкрасти ваші гроші з банківської картки. Тримайте цифри в таємниці від сторонніх очей.

2. Передплата товару чи послуги

Не варто робити передоплату за товар чи послугу наперед, якщо плануєте придбати товар у неперевіреного продавця. В протилежному випадку, після отримання грошей, шахрай перестане виходити на зв’язок із вами.

3. Оформлення "грошової допомоги"

Не довіряйте повідомленням в соцмережах та телеграм-каналах, які закликають перейти за невідомим посиланням та ввести секретні дані банківської картки нібито для оформлення "грошової допомоги".

4. Ваш родич скоїв ДТП чи потрапив у поліцію

Якщо незнайомець представляється поліцейським або лікарем та в телефонному режимі запевняє, що ваш родич потрапив у ДТП і терміново потребує грошей – зупиніться. Насамперед вам необхідно перевірити правдивість інформації. Подзвоніть безпосередньо до вказаного родича або на лінію 102!

Шановні громадяни, поліція закликає вас до пильності, не дайте себе ошукати!

Останні новини Чернігівщини

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

9 травня: цей день в Україні і світі

9 травня: цей день в Україні і світі 08:30

ДЕНЬ 806 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 806 RUSSIAN AGRESSION

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини