Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 16:51:24

У відбудові зруйнованого житла на Куликівщині допомагають українські та закордонні волонтери

14.06.2023   09:26Агенцiя

13 червня Куликівську громаду з робочим візитом відвідали голова обласної ради Олена Дмитренко, начальник обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

Разом із очільниками області до громади завітали голова Чернігівської районної військової адміністрації Андрій Попик та перший заступник голови Чернігівської РВА, голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції Сергій Крамаренко.

Посадовці у супроводі селищного голови Юлії Постернак побували в Баклановій Муравійці та Грабівці.

Керівники оглянули процес встановлення модульних будинків, поспілкувалися з жителями сіл, які втратили житло внаслідок військової агресії рф та незабаром зможуть заселитись у новозбудовані оселі.

Принагідно Олена Дмитренко та В’ячеслав Чаус зустрілися із представниками міжнародного благодійного фонду "Молодь з місією", що координує проєкт зі встановлення будинків, а також із іноземними та українськими волонтерами, які власне й зводять житло.

Олена Дмитренко від імені обласного представницького органу висловила вдячність координаторам проєкту та всім волонтерам за небайдужість і допомогу у відбудові області та вручила подяку обласної ради представниками МБФ "Молодь з місією".

У свою чергу В’ячеслав Чаус наголосив, що на Чернігівщині це перший досвід залучення іноземних волонтерів до відбудови зруйнованого житла. Тому дуже дорбре, що Куликівська громада  приймає таку велику міжнародну бригаду волонтерів, які вболівають за Україну і прагнуть допомогти власноруч. Голова ОВА подякував МБФ "Молодь з місією" за організацію такого важливого проєкту, а іноземним волонтерам - за підтримку України у цей непростий час та зокрема за допомогу Чернігівщині у відбудові.

Під час візиту із керівництвом громади також розглядались практичні питання подальшої експлуатації модульних будинків. Зокрема, мова йшла про підключення електропостачання, можливі варіанти опалення будинків, забезпечення водопостачання. Обговорювали і можливості залучення донорів для допомоги родинам в облаштуванні будинків.

У селищній раді керівники оглянули місцевий ЦНАП і ознайомились із тими послугами, які вже надаються жителям громади і планують запровадити вже найближчим часом.

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.