Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 16:48:21

Срібнянська лікарня отримала сучасний апарат штучної вентиляції легень

14.06.2023   08:50Агенцiя

Багатоцільовий апарат штучної вентиляції легень (Respirator T7 з модулем CO2-Anes-Med) забезпечує інвазивну та неінвазивну вентиляцію із постійним потоком кисню та може використовуватись для лікування як дорослих, так і дітей.

Апарат простий в управлінні, компактний та мобільний. Він дозволить забезпечити безперебійну дихальну підтримку пацієнтів у будь-який час.

Медичне обладнання вартістю 700 тисяч гривень надійшло до України як міжнародна гуманітарна допомога. Завдяки взаємодії Центру громадського здоров’я та Управління охорони здоров’я Чернігівської ОВА його передали до Срібнянської лікарні.

    — Наразі апарат розміщено в палаті інтенсивної терапії хірургічного відділення, – говорить генеральний директор лікарні Микола Діденко. – Він значно допоможе нашим лікарям у боротьбі з такими ускладненнями, як пневмонія, а в деяких випадках стане просто незамінним для порятунку хворих. Апарат штучної вентиляції легень здійснює примусову подачу повітря, забезпечує насичення крові киснем та видалення з легень вуглекислого газу. При цьому в дихальних шляхах та легенях створюється позитивний тиск, що доволі часто для хворого є єдиним шансом на порятунок.
 


За повідомленням Управління охорони здоров’я
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.