Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:33:53

Викрадення майна на 1,4 млн грн: на Чернігівщині поліція скерувала до суду справу щодо організованої злочинної групи крадіїв

02.06.2023   13:47Агенцiя

Слідчі поліції Чернігівщини завершили досудове розслідування та передали прокурору Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду обвинувальний акт щодо організатора злочинної групи.

Правоохоронці довели причетність фігурантів до 13 епізодів злочинної діяльності, 10 з яких — у складі організованої злочинної групи.
В ході розслідування поліцейські встановили, що 40-річний мешканець м. Ніжин створив угруповання, аби «покращити матеріальне становище» та погасити накопичені борги. Спільниками організатора стали двоє його земляків, віком 41 та 39 років.


Зловмисники підшукували осіб і магазини зі значними фінансовими прибутками та ретельно планували кожен злочин. У ході планування злочинів фігуранти використовували засоби для відстежування руху транспортних засобів та інші пристрої. Також вивчався графік роботи та особистого життя потерпілих.
Аби скоїти крадіжку з помешкання одного з потерпілих, затримані підпалили дачний будинок чоловіка. Це змусило господаря мерщій поїхати на дачу, що дозволило фігурантам безперешкодно потрапити до помешкання, де він зберігав цінні речі. Також члени угруповання планували викрасти з помешкання жінки кошти, отримані як матеріальну допомогу за загибель родича-військовослужбовця.
29 грудня 2022 року оперативники обласних управлінь стратегічних розслідувань та карного розшуку, слідчі слідчого управління спільно з ніжинськими колегами, за підтримки полку поліції особливого призначення затримали фігурантів одразу після викрадення 130 тисяч гривень та коштовностей з квартири. За результатами проведення 20 обшуків за місцями їх мешкання правоохоронці вилучили автомобілі, засоби, які могли бути використані під час крадіжок, пістолети з набоями, антикварні монети та інші цінності.
Під час слідства поліцейські зібрали докази причетності фігурантів до 13 злочинів, у тому числі до 10 крадіжок, вчинених у складі організованої злочинної групи. Загалом крадії заволоділи майном майже на 1,4 мільйона гривень. Також правоохоронці встановили структуру злочинного угруповання та розподіл ролей між усіма його членами.
28 квітня слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури оголосили фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за низкою статей Кримінального кодексу України. Зокрема, це:
ч. 1 ст. 14 ч. 5 ст. 185 — готування до вчинення кримінального правопорушення, а конкретно — до крадіжки в особливо великих розмірах або у складі організованої злочинної групи;
ч. 5 ст. 185 — крадіжка, тобто таємне викрадення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою;
ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 194 — вчинення організованою злочинною групою умисного знищення або пошкодження майна, заподіяне шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом.
ч. 1 ст. 263 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.
31 травня слідство завершило розслідування справи та скерувало обвинувальний акт до суду.

Поліція Чернігівської області

 

 

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини