Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:20:31

Чернігівські поліцейські повідомили про підозру молодику у пограбуванні пенсіонерки

31.05.2023   12:11Агенцiя

Оперативники Чернігівського райуправління поліції затримали 26-річного чоловіка за підозрою у шахрайських діях та пограбуванні 80-річної мешканки Чернігова.

Вчора до поліції надійшло повідомлення, що у Чернігові літня жінка постраждала від дій невідомого зловмисника. Незнайомець зателефонував їй та назвався лікарем. За словами чоловіка, донька пенсіонерки нібито потрапила в дорожньо-транспортну пригоду, і для її порятунку терміново потрібні кошти на операцію.


Схвильована  жінка погодилась допомогти і продиктувала співрозмовнику адресу, за якою він може прийти по гроші. Пенсіонерка вийшла з під’їзду будинку, щоб віддати незнайомцю 5 тисяч доларів США. У цей час до потерпілої підійшов сусід, який порадив їй спершу зателефонував доньці та з’ясувати всі обставини. В телефонній розмові дочка запевнила, що з нею все гаразд, і якраз в цей час до під’їзду підійшов ще один сусід пенсіонерки. Зрозумівши, що його викрили, шахрай вихопив гроші і став тікати. Сусіди ошуканої побігли за шахраєм та наздогнали його, після чого викликали поліцію.
Завдяки швидкому реагуванню співробітників Управління патрульної поліції та оперативників Чернігівського райуправління вдалося затримати 26-річного киянина у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Спочатку зловмиснику інкримінували скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Однак того ж дня слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури перекваліфікували злочин на більш тяжкий – скоєння грабежу.
Поліція вже повідомила зловмиснику про підозру за частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану), що карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.
У зловмисника вилучено кошти, здобуті злочинним шляхом, та речові докази причетності до шахрайства.
Правоохоронці звертаються до громадян: будьте пильними й обережними при спілкуванні із незнайомцями, не поспішайте виконувати їхні умови і прохання, одразу телефонуйте своїм родичам або на спецлінію «102». Обов`язково розкажіть своїм близьким родичам (особливо старшому поколінню) про існування такого роду шахрайств, аби уберегти їх від зловмисників.
Пам’ятайте: якщо незнайомець вимагає у вас терміново передати кошти – одразу телефонуйте на «102».

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.