Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:05:01

Кошти для підсилення обороноздатності, ремонту закладів освіти та будинків: виконком погодив зміни до бюджету

25.05.2023   14:44Агенцiя

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 23 травня вніс зміни та доповнення до бюджету Чернігівської міської територіальної громади на 2023 рік. Начальниця фінансового управління міської ради Олена Лисенко розповіла про окремі напрямки.

За її словами, виділяються додаткові кошти на заходи з територіальної оборони. Зокрема, на встановлення огорожі біля військової частини, дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки біля блокпостів, придбання матеріалів для спостережних пунктів захисних споруд, вогневих позицій навколо міста.

— На ці роботи додатково спрямовується майже 19,7 млн грн. Це продовження зазначених робіт, які виконувалися минулого року, і на які вже спрямовано 93 млн грн, — додала Олена Лисенко.

Також відповідними змінами передбачаються додаткові кошти з бюджету Чернігівської міської територіальної громади на надання шефської допомоги ще одній військовій частині.

Відповідно до звернень головних розпорядників коштів бюджету міста проводиться перерозподіл у межах виділених їм асигнувань. Зокрема, управління освіти міської ради перерозподіляє кошти, які попередньо були виділені на поточний ремонт, на проведення капітального ремонту частини покрівлі у закладах дошкільної освіти № 76 та № 51, часткового капітального ремонту будівлі садочку № 19, яка пошкоджена внаслідок військової збройної агресії рф.

По об’єктам житлово-комунального господарства, зокрема, 8,4 млн грн спрямовуватимуться на капітальний ремонт, пошкодженого через військові дії, житлового будинку по вул. 1-ї танкової бригади, 27, де проводились додаткові аварійно-відновлювані роботи.

Також від одного розпорядника до іншого переспрямовуються 3 млн грн на реконструкцію меморіальної каплиці Архістратига Михаїла на честь загиблих захисників нашої Батьківщини на території кладовища "Яцево", яка пошкоджена минулого року внаслідок бойових дій.

У бюджеті міста передбачені кошти і на приватний сектор. Зокрема, виділяються 2,3 млн грн на будівництво централізованого водопроводу вулиць Банченкова, Авіації, Садова, Григоренка відповідно до міської Програми 80/20. Також спрямовуються кошти на розробку проєктів для реконструкції двох шляхопроводів по вул. Кільцевій та вул. Івана Мазепи.

Внутрішній перерозподіл коштів по управлінню капітального будівництва — по напрямкам, де вже завершені роботи і відбулась економія, на додаткові роботи по двом дитячим садочкам №№ 37, 68 і трьом школам №№1, 7 та НРЦ №1.

Відповідно до прийнятого рішення у бюджеті Чернігова передбачаються кошти на послуги з технічного огляду та обстеження пошкодженого майна, що передбачено Постановою щодо «єВідновлення».

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини