Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:28:53

На Чернігівщині за тиждень госпіталізовано 84 особи з COVID-19

16.05.2023   11:12Агенцiя

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОВА, станом на 15 травня в області зареєстровано 773 активних випадки коронавірусної хвороби.

Амбулаторно лікуються 727 хворих. Ще 46 — стаціонарно у закладах охорони здоров’я. Зокрема у Чернігівському районі — 19 пацієнтів (м. Чернігів — 12), Ніжинському — 12, Корюківському — 11, Прилуцькому — 3 та Новгород-Сіверському — 1.

Загалом за тиждень госпіталізовано 84 хворих, виписано — 96 одужалих. Один пацієнт помер. Нині на кисневій періодичній підтримці перебувають 14 особи.

Нагадуємо, що вакцинація — єдиний спосіб не допустити погіршення епідемічної ситуації, а також убезпечитися від важкого перебігу хвороби чи смерті від COVID-19. Тож записуйтеся на щеплення, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також — людей поруч.

На сьогодні в області проведено 900 949 щеплень проти Covid. Повну вакцинацію мають 396 300 осіб. З-поміж них 308 людей отримали додаткову дозу, 85 739 — бустерну та 8 311 — дві бустерні.

На період воєнного стану українці можуть отримати безоплатні медичні консультації від національного контакт-центру Міністерства охорони здоров’я. Щоб отримати онлайн-допомогу від фахівців різних спеціальностей чи відповіді на актуальні питання у сфері охорони здоров'я, потрібно звернутися за номером 0-800-60-20-19.

За повідомленням Управління охорони здоров’я
Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.