Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:39:31

Велика міжнародна делегація відвідала область у рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

20.04.2023   09:56Агенцiя

Місця наймасовіших знущань та вбивств: підвал школи в Ягідному, багатоповерхівки на вулиці Чорновола в Чернігові; заклади охорони здоров'я та освіти, які значно пошкодив чи зруйнував ворог, — оглянули сьогодні представники урядових та неурядових організацій Франції та Латвії.

Делегація прибула з візитом до області у рамках  Міжнародного саміту громад і регіонів на базі проведення Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Радий вітати не просто партнерів, а друзів Чернігівщини. Делегації посольств Франції та Латвії в Україні були одними з перших, які відвідали Чернігівщину після звільнення. З того моменту урядові та неурядові організації цих країн активно допомагають встояти та відновлюватися нашому регіону. І це не про політику. Це — про підтримку народів. І це безцінно», — зауважив під час зустрічі начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.


Відвідавши згадані об’єкти у Ягідному та Чернігові, у форматі діалогу зібрання ділилося враженнями та планами.
«За підтримки Посольства Латвійської Республіки в Україні латвійські партнери виділили кошти на закупівлю будівельних матеріалів для будівництва 7 приватних будинків Ягідного. Також за організації Міністерства закордонних справ Латвії та за кошти громадян Латвії для потреб мешканців села, які зазнали втрат, направлено фуру з гуманітарним вантажем. Реалізовано чимало проєктів спільно з неурядовими організаціями і зупинятися ми не збираємося», — зазначив 2-й секретар Посольства Латвійської Республіки в Україні Крістапс Пурмаліс.

«29 червня у Франції буде проведено Форум щодо підтримки України. Там будуть озвучені остаточні домовленості щодо встановлення побратимства між містами, громадами наших країн. Однак, Іль-де-Франс вже давно визначився із налагодженням партнерства саме з Чернігівщиною. Втішений, що наша попередня домовленість стала стимулом для перемовин між громадами (ред.: Ніжин — Сен Жермен-ан-Ле; Чернігів — Реймс; Ічнянська громада — міста Авра́нш і Пломе́р)», — акцентував Посол регіону Іль-де-Франс з питань міжнародних відносин та європейських прав Регіональної ради Іль-де-Франс Жоффруа Дідьє.

Зокрема, серед запропонованих напрямів співпраці від французької сторони — переробка будівельного сміття, що утворилося внаслідок бойових дій, та послуги для оцифрування збитків (створення карт, які можна буде використовувати у процесі відновлення).


Принагідно французькі делегати відвідали Чернігівський ліцей — один із закладів, що отримав від регіону Іль-де-Франс планшети для організації освітнього процесу.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації


 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.