Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:33:22

Чернігівцям-власникам пошкоджених квартир компенсують витрати на квартплату та тепло

31.03.2023   13:09Агенцiя

Депутати одноголосно затвердили Програму компенсації комунальних послуг, наданих мешканцям багатоповерхової забудови Чернігова, житло яких було пошкоджене внаслідок російської військової агресії, на 2023 рік.

Прогнозний обсяг фінансування Програми з бюджету Чернігівської міської територіальної громади складає 15 млн грн.

Відповідне рішення прийняте на засіданні 30-ої сесії Чернігівської міської ради VIIІ скликання 30 березня.

У зв’язку з російською військовою агресію проти України та масованими обстрілами, житловий фонд Чернігова зазнав значних руйнувань та пошкоджень. У місті зруйновано (пряме влучання) 146 багатоквартирних житлових будинків. Пошкоджено (непряме влучання) 729 багатоквартирних житлових будинків.

З метою підтримки мешканців багатоповерхової забудови міста, житло яких було пошкоджене внаслідок російської військової агресії та де здійснювалися аварійно-відновлювальні роботи, буде зменшене фінансове навантаження на одержувачів житлово-комунальних послуг у громаді.

Компенсація комунальних послуг буде здійснена за:

    послугу з постачання теплової енергії — з 15 жовтня 2022 року по 15 квітня 2023 року;
    послугу з управління багатоквартирних будинків — з 1 травня 2022 року по 1 травня 2023 року.

Порядок реалізації Програми

Підприємства, які надають послугу з управління багатоквартирними будинками усіх форм власності та ОСББ, мають надати до управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради перелік відповідних квартир. Після цього зазначений перелік погоджуватиметься комісією з розгляду питань щодо компенсації комунальних послуг. Кількісний та персональний склад комісії затверджується розпорядженням Чернігівського міського голови.

Затверджений перелік комісія має передати до підприємств, які надають послуги з постачання теплової енергії та управління багатоквартирних будинків усіх форм власності та ОСББ, а також до департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради.

Підприємства, які надають відповідні послуги, здійснять перерахунок плати за надані послуги за визначений період. Окрім цього, до департаменту соціальної політики міської ради їм треба надати документи:

    виписка або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що підтверджує державну реєстрацію та містить відомості про підприємство;
    розрахунок розміру компенсації витрат, пов’язаних з наданням послуги з постачання теплової енергії та управління багатоквартирних будинків, у розрізі особових рахунків;
    реквізити рахунку (ІВАN) підприємства, на який має бути перерахована сума компенсації.

Відповідні документи мають бути подані не пізніше 30 червня 2023 року.

Далі департамент соціальної політики міськради подає вказані документи на розгляд комісії. За результатами їх розгляду подаються пропозиції щодо розмірів компенсацій комунальних послуг на затвердження виконавчому комітету Чернігівської міської ради.

Фінансування суми компенсації комунальних послуг, наданих мешканцям багатоповерхової забудови міста Чернігова, житло яких було пошкоджено внаслідок російської військової агресії та де здійснювалися аварійно-відновлювальні роботи, здійснюватиме департамент соціальної політики на підставі рішення виконкому Чернігівської міської ради, шляхом перерахування коштів на рахунок підприємства.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини