Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:59:47

Чаус: 5 років - для військової частини небагато. Однак, 119-ї окрема бригада Сил ТрО ЗСУ пройшла за цей час все

30.03.2023   11:03Агенцiя

29 березня відбулися урочистості з нагоди 5-річчя створення 119-ї окремої бригади Сил ТрО ЗСУ.

Зі словами вдячності до особового складу підрозділу звернулися начальник ОВА В’ячеслав Чаус; перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш; начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський; командувач ОК Північ, бригадний генерал Дмитро Красильников; начальник Регіонального управління Сил територіальної оборони України ОК Північ, полковник Юрій Колесніченко.

    «5 років - для військової частини небагато. Однак, 119-ї окрема бригада Сил Територіальної оборони ЗСУ пройшла за цей час пройшла все. Я дякую кожному, хто боронив область в березні; всім, хто зараз виконує бойове завдання на Сході та Півдні», - акцентував В’ячеслав Чаус. – Замість своєї промови, хочу зачитати лист, який отримав лише вчора, хоч написаний він близько року тому. Лист від дев’ятирічного ніжинця Максима, у якому всі сенси, все, за що боряться наші Герої».

Також начальник ОВА вручив родинам загиблих військовослужбовців почесні державні відзнаки.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено:

АКУЛЕНКА Валерія Георгійовича - солдата

АНТОНЕНКА Віктора Валентиновича - солдата

ЖЕЛЕЗНЯКА Павла Олександровича - солдата

КОЛОСКА Олександра Васильовича - солдата

А також начальник ОВА  передав почесну відзнаку від Президії громадських об’єднань України – Народний Герой України – мамі загиблого Героя України Олександра Мацієвського Прасков’ї Михайлівні.

Окрім того, В’ячеслав Чаус вручив подяки та грамоти ОВА.

За сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну та з нагоди 5-ї річниці створення військової частини А7047

Почесною грамотою нагороджено

ЛАМСАДЗЕ Сергія Володимировича - майора, командира автомобільної роти військової частини А7047

ПАВЛЕНКА Олексія Григоровича - підполковника, заступника командира бригади – начальника відділення морально-психологічного забезпечення військової частини А7047

Подяку оголошено

КАУХУ Віктору Володимировичу - старшому солдату, водію автомобільної роти військової частини А7047

ПАТРАМАНСЬКОМУ Максиму Валерійовичу - капітану, старшому офіцеру відділення сил підтримки військової частини А7047

За 5 років бригада пройшла непростий шлях розвитку і вдосконалення. Уже влітку 2018 року, незважаючи на кадрові складнощі, на базі бригади були проведені масштабні навчання “Північна фортеця”. У них взяли участь більш ніж три тисячі резервістів з усієї області. У подальшому, протягом чотирьох років, бригада ще не раз проводила збори резервістів і залучалася до навчань інших бригад територіальної оборони. Тепер очевидно: це дало змогу підгодовувати особовий склад до майбутнього повномасштабного вторгнення російської федерації.

З самого ранку 24 лютого 2022 року до бригади, її управління і підпорядкованих батальйонів, масово пішли жителі Чернігова та області. Добровольці стали на захист області, а наразі продовжують виконувати бойове завдання на сході та півдні країни.

 



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини