Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:32:02

Детально – про порядок внесення до системи «Шлях»

06.02.2023   10:00Агенцiя

Зважаючи на актуальність питання щодо включення осіб до інформаційної системи «Шлях» для виїзду за межі України, з метою обізнаності суб’єктів, які мають намір звернутись до Чернігівської обласної військової адміністрації з вказаного питання, пропонуємо взяти до уваги таке.

Порядок отримання рішення про виїзд за межі України врегульовано Правилами перетинання державного кордону громадянами України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57 (зі змінами) (далі – Правила).
Для реалізації вимог вищезазначених Правил, з метою отримання рішення про виїзд за межі України, особи мають звернутись з листом до Чернігівської обласної військової адміністрації за підписом керівника (уповноваженої особи) будь-якого з таких органів, підприємств, установ, організацій, закладів:
    військові, правоохоронні органи;
    військові адміністрації;
    медичні заклади;
    відправники чи отримувачі гуманітарної допомоги.
Для зручності обласна військова адміністрація розробила зразок листа, ознайомитись з яким ви можете за посиланням.
Рішення про виїзд за межі України приймається за наявності:
1) Пропозицій щодо водіїв, що здійснюють перевезення через державний кордон України медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги  автомобільними транспортними засобами для потреб Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також населення України із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові, дати народження водіїв, серій та номерів паспортів громадянина України для виїзду за кордон і посвідчень водіїв (бажано надавати ксерокопії вказаних документів).
 2) Обґрунтування щодо обсягів вантажів та кількості транспортних засобів, необхідних для їх перевезення, яке має містити:
    види допомоги з найменуванням товарів;
    обсяги вантажів (орієнтовна вага);
    кількість транспортних засобів, необхідних для перевезення вантажів, їх марки, номери.
Звертаємо увагу, що обсяги вантажів повинні співвідноситись та відповідати кількості водіїв  і транспортних засобів, необхідних для їх перевезення.
Обґрунтування має бути подано з підтверджуючими документами щодо співпраці отримувачів та відправників вантажів (листи, договори, контракти тощо) в рамках такої діяльності.
3) Згоди на обробку персональних даних з можливістю їх використання при перевірці уповноваженими органами, надана керівником (уповноваженою особою) органу, підприємства, установи, організації, закладу та водіями, вказаними у пропозиціях.
З огляду на необхідність опрацювання та перевірки значної кількості наданих документів, рекомендуємо звертатись завчасно, не пізніше ніж за 5 робочих днів до дати запланованого виїзду за межі України.
Повідомляємо, що в разі ненадання зазначених відомостей, рішення про виїзд за межі України прийнято не буде.
На підставі прийнятого рішення про виїзд за межі України, дані про особу, стосовно якої воно прийнято, вносяться до інформаційної системи «Шлях».

Юридичний відділ апарату
Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини