Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:23:02

Прокуратурою вжито заходи у сфері культурної спадщини

03.02.2023   13:53Агенцiя

Прилуцькою окружною прокуратурою встановлено факт протиправної бездіяльності відділу освіти, культури та спорту Парафіївської селищної ради Прилуцького району, що полягає у неподанні до органу охорони культурної спадщини вищого рівня пропозиції про занесення об'єкта культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам'яток України щодо об’єкта культурної спадщини – поселення «Петрушівка - 1» 1 тис. до н.е. (охоронний № 7266-Чр), який занесений до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини Чернігівської області.

 Невжиття заходів щодо подання пропозицій органу охорони культурної спадщини вищого рівня про занесення вказаного об`єкта культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам`яток України не сприяє запобіганню руйнуванню або заподіянню шкоди, забезпеченню захисту, збереженню, утриманню, відповідному використанню, консервації, реставрації, ремонту, реабілітації, пристосування та музеєфікації об`єктів культурної спадщини.
З метою усунення порушення прокуратурою у вересні минулого року направлено до Чернігівського окружного адміністративного суду позовну заяву      в інтересах держави до відповідача відділу освіти, культури та спорту Парафіївської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання вчинити певні дії, а саме подати пропозиції до органу охорони культурної спадщини вищого рівня про занесення вказаного об`єкта культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам`яток України.
На даний час, позовна заява судом розглянута та вимоги прокурора задоволені в повному обсязі, рішення суду перебуває на виконанні.


За інформацією
Прилуцької окружної прокуратури          
    
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини