Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:20:02

У Чернігівській обласній прокуратурі провели підсумкову нараду за результатами роботи у 2022 році

02.02.2023   21:18Агенцiя

У Чернігівській обласній прокуратурі відбулась підсумкова нарада під головуванням виконувача обов’язків керівника обласної прокуратури Владислава Грюка.

На нараді обговорено результати діяльності органів прокуратури області у 2022 році та визначено ключові завдання та пріоритетні напрями роботи на наступний період.

Розпочинаючи нараду, Владислав Грюк зазначив, що в умовах воєнного стану органами прокуратури області вживались системні організаційні та практичні заходи з метою забезпечення виконання покладених законодавством функцій та завдань.

Пріоритетним напрямом роботи з початку повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України та окупації частини території Чернігівської області стало забезпечення належної фіксації та розслідування злочинів проти миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку та основ національної безпеки.

Очільник обласної прокуратури відмітив, що потребує активізації робота з виявлення організованих угруповань з корупційними зв’язками в органах влади, бюджетній та земельній сферах, у сфері незаконного обігу вогнепальної зброї та боєприпасів, а також під час використання гуманітарної або безоплатної допомоги.

Окрім цього, необхідно приділяти належну увагу новим формам посягань на власність, зокрема заволодіння грошовими коштами громадян шляхом імітації діяльності реально існуючих державних соціальних програм.

Підводячи підсумки, Владислав Грюк наголосив на необхідності негайної активізації діяльності органів прокуратури регіону на пріоритетних напрямах та невідкладного вирішення обговорених проблем.

Як результат, учасники наради узгодили ряд першочергових заходів, спрямованих на попередження та протидію злочинності в умовах воєнного стану.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.