Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:21:05

За матеріалами СБУ судитимуть російського агента, який збирав інформацію про переміщення ЗСУ

01.02.2023   10:09Агенцiя

Слідчі Управління СБ України в Чернігівській області завершили досудове розслідування стосовно мешканця прикордоння, який приховано збирав інформацію про місця дислокації та переміщення українських військ на території Чернігівщини та Київщини.

Контррозвідники СБУ затримали поплічника окупантів у листопаді 2022 року.

Встановлено, що громадянин рф, який вже декілька років проживав в одному з прикордонних селищ Чернігівської області, був завербований кадровим співробітником фсб під час однієї з поїздок до росії.

Ворожий агент отримав оперативний псевдонім і детальні інструкції щодо збору і способів передачі секретних відомостей.

Під час окупації Чернігівщини поплічник агресора надав свою згоду на співпрацю військовослужбовцям рф, повідомивши їх, що є агентом фсб.

Після звільнення території регіону від ворога агент продовжив виконувати завдання російської спецслужби. Від свої кураторів він отримав вказівку про збір та передачу їм відомостей щодо переміщення та розташування підрозділів Збройних Сил України, а також даних про кількості особового складу, військової техніки та наявного озброєння Сил оборони поблизу державного кордону.

Співробітники СБУ зірвали плани рашистів і затримали їхнього поплічника під час спроби передачі закритої інформації до рф. У зловмисника було виявлено мобільний телефон із доказами «листування» з представником російської спецслужби.

Наразі матеріали кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України, скеровано до суду.

Операцію з викриття і нейтралізації російського агента проводили співробітники СБУ Чернігівської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини