Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:20:56

Незабаром у Чернігові запрацює новий тролейбусний маршрут, схема руху якого поєднає довоєнні №6 та №8

12.01.2023   13:12Агенцiя

З наступного тижня, 16 січня, у місті запрацює новий тимчасовий тролейбусний маршрут "8Т" (вул. Незалежності – міська лікарня №2).

Відповідне рішення погодили на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 12 січня. Це буде наразі найдовший за протяжністю тролейбусний маршрут.

— Це, власне, об'єднання колишніх тролейбусних маршрутів №6 та №8. І той, і той маршрути, не були занадто цікавими та рентабельними, вони були більш соціальними. Тому — це своєрідний експеримент. Як він себе покаже, ми побачимо згодом. На сьогодні, аби мешканцям було зручно, ми плануємо зробити інтервал його руху 12-14 хвилин, що потребує 10-12 одиниць техніки на маршруті, — розповів начальник КП "ЧТУ" Руслан Ємець.

Новий тимчасовий тролейбусний маршрут курсуватиме від  зупинки «вул. Незалежності» за наступним шляхом проходження:

вул. Любецька
вул. Івана Мазепи
просп. Миру
просп. Перемоги
вул. Івана Мазепи
вул. Толстого
вул. Єлецька
вул. Преображенська
вул. Василя Тарновського
вул. Шевченка
просп. Левка Лук’яненка
вул. Доценка
вул. Генерала Пухова
вул. Генерала Бєлова
вул. 1-го Травня до зупинки «Міська лікарня № 2».
Та у зворотному напрямку від зупинки «Міська лікарня №2» вулицями 1-го Травня, Левка Лук’яненка, Шевченка та далі за аналогічним зворотним маршрутом до кінцевої зупинки «вул. Незалежності».

Запустити цей маршрут вдалося завдяки реконструкції контактної лінії ділянки мережі електротранспорту на перехресті вулиць Івана Мазепи і Толстого, що наразі дозволяє тролейбусам здійснювати поворот праворуч з Толстого на Мазепи та в зворотному напрямку.

— Це питання у нас ще виникло пару років тому. Технічна проблема вирішення цього питання — не було змоги їхати перехрестям Мазепи-Толстого. Після активної фази бойових дій, що відбувалася минулого року, та частина  ділянки вулиці Мазепи, від танку до "Хімволокно," була майже повністю зруйнована і під час її відновлення, у нас уже був раніше замовлений проєкт виконання робіт на цьому перехресті.  І, згідно цього проєкту, ми зробили таким чином, щоб перехрестя Мазепи-Толстого міг рухатися тролейбус у будь-якому напрямку, — каже начальник КП "ЧТУ".

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.