Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 23:32:33

Два національні природні парки Чернігівщини отримали допомогу від Литви

09.01.2023   17:11Агенцiя

Наприкінці минулого року міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець вручив представникам українських природозахисних установ ключі від 9 автівок, переданих Міністерством навколишнього середовища Литви.

Дві з них попрямували до захисників довкілля Мезинського та Ічнянського національних природних парків Чернігівської області.

Як повідомив Руслан Стрілець, за останні декілька місяців тільки від Литовської Республіки українські довкіллєві установи отримали 24 автомобілі, обладнання для відеонагляду, комп'ютери та іншу техніку. Очікується ще 9 авто, 2 човни та 300 комплектів протипожежного спецодягу. Усе це обладнання стане потужною підтримкою для українських установ природно-заповідного фонду.

З лютого місяця минулого року організації Міндовкілля отримали величезну допомогу від наших сусідів та добрих друзів. Це не лише Литва, а й Польща, Чехія, Естонія, Норвегія, Німеччина, Словаччина, Японія, Сполучені Штати Америки, Європейська Комісія, МАГАТЕ й низка міжнародних проєктів у сфері захисту довкілля. Хтось допомагає обладнанням, хтось технікою, а хтось досвідом. Україна високо цінує таку практичну підтримку. Разом до Перемоги!, — наголосив міністр Міндовкілля.

За повідомленням Міністерства захисту довкілля
та природних ресурсів України

СвітлинаМіндовкілля

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.