Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:15:09

3 грудня – міжнародний день людей з інвалідністю

02.12.2022   10:09Агенцiя

Незважаючи на війну держава продовжує піклуватися про людей, які отримали травми під час виконання посадових обов'язків та частково чи повністю втратили працездатність або мають професійні захворювання, а також членів їх сімей.

Сьогодні під постійним піклуванням працівників управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області та його відділеньперебувають 2 733 потерпілих на виробництві та членів їх сімей, серед яких майже половина є особами з інвалідністю, з них154–внутрішньо переміщені особи. Із загальної кількості потерпілих на виробництві в області обліковуються: 44 особи з інвалідністюI групи; 273– II групи; 1 004–III групи, загалом 1 321 особа з інвалідністю. Усі вони щомісяця отримують гарантовані державою страхові виплати у зв’язку зі стійкою втратою професійної працездатності та інші види допомоги. За 10 місяців поточного року застрахованим особам та членам їх сімей виплачено 77,8 млн грн, в тому числі 9,5 млн грн – внутрішньо переміщеним особам. Усі вониотримували, навіть під час бойових дій на території Чернігівщини, та продовжують отримувати страхові виплати.
На медико-соціальні послуги,придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення  253 потерпілим від трудового каліцтва та професійних захворювань за рахунок коштів Фонду вже використано понад 4,0 млн грн.
На всі види доглядів потерпілим внаслідок трудового каліцтва цього року виплачено за рахунок коштів Фонду понад 2,6 млн гривень.
Управління співпрацюєз громадською організацією «Чернігівський міський союзінвалідів від трудового каліцтва та професійного захворювання», щодає можливість підтримувати тісний зв’язок з усіма громадянами з інвалідністю таоперативнореагувати на всі проблеми, які у них виникають.
Від щирого серця бажаємо всім нашим співвітчизникам –особам з інвалідністю доброго здоров’я, щастя, активного довголіття, родинного затишку, достатку, любові і радості в домі, мудрості і витримки у всіх життєвих ситуаціях.
Працівники управління і надалі будуть робити все, щоб люди, які втратили здоров’я, виконуючи свій професійний обов’язок, якомога повніше відчували державну турботу й поліпшення свого добробуту.

Володимир Нашиванько, начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини