Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 09:35:17

Зустріч журналістів з прес-офіцерами ЗСУ

01.12.2022   20:38Агенцiя

30 листопада в приміщенні “Медіабази. Чернігів” відбулася зустріч представників чернігівських ЗМІ з прес-офіцерами ЗСУ.

Під час розмови журналісти порушили кілька важливих запитань у покращенні висвітлення інформації збалансовано та своєчасно.

 А саме:
- як правильно вказувати місце військових подій та коли це не шкодить самим військовим;
- хто оперативно може надати інформацію та з ким комунікувати, в разі загострення ситуації;
- акредитація журналістів для висвітлення подій в зоні бойових дій;
-  безпека представників ЗМІ під час виконання редакційних завдань;
- цікаві особи серед військових та історія їхнього героїзму - як правильно подавати інформацію, щоби не нашкодити;
- питання гендерної рівності серед військових, та багато інших.

Начальники служб зв’язків з громадськістю ТРО та ОК “ Північ” поділилися власним досвідом роботи з представниками українських та закордонних ЗМІ, вказали на найпопулярніші помилки медійників, що призводять до негативних наслідків.

Спільно з журналістами, які були присутні на зустрічі, розібрали кілька подібних ситуацій, відповідно до українського законодавства:

“Головний документ, за яким працюємо ми, як прес-офіцери, та радимо добре його вивчити й журналістам - це Наказ Міністерства оборони № 73 від 3.03.2022 року. - розповів начальник служби зв’язків з громадськістю 119 окремої бригади ТРО Сергій Калініченко. - Це документ, що чітко регламентує межі для представників ЗМІ, їхню безпеку та відповідальність. Відповідно до нього, ми надаємо всю інформацію, яка є суспільно важливою для українського народу.” 

Погоджувати та уточнювати інформацію безпосередньо з військовими - до такої спільної думки дійшли усі учасники зустрічі: “ Загалом ми ж виконуємо одне і те ж завдання: наближаємо перемогу, - каже директорка ТРК “Дитинець” Ірина Ломонос. - І комунікація із військовими для нас дуже важлива, особливо в нашій прикордонній області.

Інформувати населення-  наше головне завдання, але важливо це роботи так, аби не нашкодити нашим ЗСУ і не дати ворогу можливості застосувати нові методи у веденні ще й інформаційної війни. Тому ця зустріч особливо для мене була цікавою і змістовною. Я ще раз уточнила правила і норми подачі саме військової інформації, висвітлення не лише подій, а й героїв цих подій, акредитація знімальних груп і їхня безпека під час роботи.”

Під час зустрічі обговорили ще й багато суспільно важливих тем, що допоможе представникам ЗМІ визначити пріоритети в своїй роботі.

Хаб «Медіабаза. Чернігів» й надалі буде влаштовувати необхідні для роботи журналістів зустрічі.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.