Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:19:34

Прокуратура відреагувала на порушення при проведенні закупівель на 15 млн грн

21.11.2022   14:04Агенцiя

Органами прокуратури області проводиться системна робота щодо протидії порушенням бюджетного законодавства при закупівлі товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти, а також за кошти державних підприємств, отриманих у результаті господарської діяльності.

Така робота спрямована як на забезпечення економії використання фінансових ресурсів, так і на необхідність створення здорової конкуренції для вибору замовником, що діє від імені держави, максимально задовільної пропозиції при найнижчій ціні.

За результатами проведеної роботи встановлено, що окремими державними підприємствами при здійснені закупівель у порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» укладено ряд господарських договорів без оголошення та проведення відповідних тендерів з посиланням на те, що для оплати використовуються не бюджетні кошти, а кошти, здобуті внаслідок самостійної господарської діяльності державного підприємства.

Разом з тим, таке використання коштів є неефективним, оскільки не забезпечує прозорості укладення договорів та створення здорової економічної конкуренції, що сприяло б, у свою чергу, економії коштів самого підприємства, засновником і власником якого є безпосередньо держава.

Наведені порушення підтверджено також висновками фахівців Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області.

На усунення порушень вимог бюджетного законодавства прокурором заявлено позови про визнання недійсними договорів закупівель на понад 15 млн грн із застосуванням наслідків недійсності.

Наразі, оцінивши надані прокурором докази, рішенням Господарського суду Чернігівської області від 14.11.2022 задоволено один з позовів прокуратури щодо закупівлі на 3 млн грн.

Інші справи перебувають на розгляді в суді, тож подальша робота з цих питань триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини