Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:46:40

Ялівщина у Чернігові: подальша доля

18.11.2022   10:31Агенцiя

Нагадаємо, що Ялівщина – це не тільки одне із місць відпочинку в обласному центрі, давня історична локація (про це свідчать археологічні знахідки), а ще й регіональний ландшафтний парк загальною площею майже — 169 тис.га.

Станом на зараз триває робота над проєктом, відповідно до якого територія парку буде розділена на 4 зони: регульованої та стаціонарної рекреації, заповідна і господарська. Понад 55% території парку відносять до регульованої зони, тобто до звичного місця відпочинку і оздоровлення чернігівців та гостей міста. Стаціонарна зона за проєктом невелика - 0,05% території, де планується розміщення інфраструктури для туристів та відпочиваючих, наприклад, готелі, кемпінги, глемпінги тощо. Заповідній зоні, де буде здійснюватись збереження та відновлення цінних природних комплексів та об’єктів, відведено 11,7% території парку. У цій зоні будуть дозволені тільки піші прогулянки. І майже 33 % території відносять до господарської зони, яка буде використана для подальшого розвитку та функціонування РЛП «Ялівщина».
Готовий проєкт включатиме деталізацію, науковий опис роботи, установчі документи й розписану стратегію розвитку лісопарку на десять років наперед.
Більше за посиланням: https://www.facebook.com/profile.php?id=100078202749066&paipv=0&eav=AfZDZ9GcV2INfms-25WWrvbqFRsdith1s5yOb866eTTIp0lZvkp-E-VlZ4UThWD5lJw

Чернігівський обласний центр розвитку туризму

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини