Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:35:39

Військовим передали рації, які придбали за гроші, зібрані на аукціоні Суспільне Чернігів

07.11.2022   11:18Агенцiя

П`ять рацій вартістю 101 тисячу гривень команда Суспільне Чернігів та благодійний фонд «Це моє місто» передали захисникам Чернігова.

Рації придбали за кошти, виручені на благодійному аукціоні, де лотом був прапор України з підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Три рації переможець аукціону Владислав Москальчук разом зі своїм 6-річним сином Кирилом передав військовому Дмитру Шумському. Саме він 10 жовтня збив зі Стінгера дві російські ракети, які летіли в напрямку Чернігівщини.

Маленький Кирило мріяв про власну систему ППО та просив тата захистити над ним небо. Проте батько не придбав ППО, але своїми грошима зміг підсилити підрозділ, який вже збиває ракети над Чернігівщиною. Кирило цілком задоволений, як використали гроші із сімейного бюджету.



За словами військових, на позиціях їхнього підрозділу майже немає мобільного та внутрішнього зв’язку. Саме тому першочерговою потребою цього підрозділу і були рації.

«Оскільки ми виїжджаємо — нам потрібен зв’язок, а його нема. Раптом щось сталося, треба допомогти чи ще щось. Доводилося залишатися одному чи двом на посту, а інші їхали, щоб доповісти, що сталося», — каже Дмитро Шумський.


Ще дві рації будуть допомагати артелеристам з Чернігова.

«Була консультація з військовими, які технічні характеристики підходять. Три рації віддали Дмитру, його підрозділу, а ще дві рації підуть артилеристам. Хлопці так само з Чернігова, виконують бойові завдання, їм рації так само необхідні», — розповів волонтер БФ «Це моє місто» Олексій Яришкін.
Владислав Москальчук планує і надалі допомагати підрозділу ППО Дмитра Шумського. Наразі військовим дуже необхідний тепловізор.

«У нас не вісім місяців війни, у нас вісім років і вісім місяців війни. Можливо, якби ми у 2014 році всі були більш згуртовані, то цього і не трапилося. У кожного є одна гривня, у когось — 100 тисяч гривень, то всі разом швидше переможемо», 一 переконаний Владислав Москальчук.

«Ми ще раз вдячні всім, хто долучився і допоміг своїми внесками. Разом — ми сила. Давайте завжди і всюди підтримувати наших захисників і захисниць», 一 говорить продюсер
Суспільне Чернігів Артем Шелковий.

Це був вже третій благодійний аукціон команди Суспільне Чернігів. Раніше вдалося продати
прапори Чернігова та області із підписом Президента України, та частину кабіни російського СУ-34. У підсумку команді вдалося передати ЗСУ 271 тисячу 43 гривні.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.