Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:28:22

Ворог продовжує обстрілювати українське прикордоння

04.11.2022   15:02Агенцiя

Учора, 3 листопада, під вогнем ствольної та реактивної артилерії, мінометів та БПЛА ворога опинилася територія 8 громад Сумщини та 3 громад Чернігівщини.

Зокрема, росіяни обстрілювали Краснопільську, Хотінську, Юнаківську, Білопільську, Есманьську, Середино-Будську, Шалигинську та Зноб-Новгородську громади Сумщини та Новгород-Сіверську, Семенівську та Городнянську громади Чернігівщини.

▪️Вранці та у другій половині дня рашисти обстріляли територію Краснопільської громади зі 120-мм мінометів, загалом пролунало з десяток вибухів від розривів мін. Вогонь вівся з боку російських населених пунктів колотиловка та графовка.

▪️У першій половині дня загарбники з безпілотника скинули на територію Юнаківської громади вибуховий пристрій.
▪️Двічі за добу військо агресорів з боку російського населеного пункту краснооктябрський накривало територію Білопільської громади, вогнем ймовірно з мінометів калібру 120 мм, загалом пролунало більше чотирьох десятків вибухів. Внаслідок обстрілів в одному з населених пунктів громади пошкоджено місцевий будинок культури, декілька приватних будинків, сільгосптехніка фермерського господарства, в іншому населеному пункті громади – пошкоджено будівлю залізничної станції та приватний будинок.
▪️У другій половині дня з боку російського населеного пункту гордєєвка пролунало 8 черг з великокаліберного кулемету, вогонь вівся по території Хотінської громади.
▪️Під обстріл з боку населених пунктів погощ, грудська та зернове потрапили 4 прикордонні населені пункти Середино-Будської громади. Росіяни вели вогонь з мінометів ствольної артилерії, пролунало більше трьох десятків вибухів.
▪️Есманьську громаду загарбники з боку населених пунктів лемешівка та локоть двічі за добу обстріляли з мінометів - 30 вибухів.
▪️На території Шалигинської громади розірвалися 20 снарядів, які ворожі РСЗВ випустили з району населеного пункту крупець.
▪️6 вибухів мін 120 мм калібру пролунало у прикордонні Зноб-Новгородської громади, по території України росіяни били району населеного пункту біла берізка.
▪️По території Городнянської громади ворог зі сторони населеного пункту чорноземний городок бив мінометами - 10 прильотів.
▪️Під мінометним обстрілом перебувала і територія Новгород-Сіверської громади. 7 мін випущено росіянами з району села гудовка.
▪️Семенівську громаду росіяни зі сторони  населених пунктів мариця та курковичі двічі обстріляли вогнем з мінометів та ствольної артилерії, зафіксовано 30 вибухів.
🇺🇦Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини