Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:23:45

Надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за минулу добу

04.11.2022   10:05Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 4 особи постраждали.

МНС

МНС

Дорожньо-транспортні пригоди – 2 :

- при виїзді з м. Ніжина в сторону с.Вертіївка  Ніжинського району (Ніжинська ТГ) о 14 год. 26 хв. 03 листопада водій автомобіля "Renault 19"  здійснив виїзд на смугу зустрічного руху та зіткнувся з автомобілем"Skoda Octavia".  В результаті ДТП водій та пасажирка автомобіля "Renault 19" отримали тілесні ушкодження та були доставлені до КНП «Ніжинська центральна міська лікарня».

- в с. Єнькова Рудня Корюківського району (Сновська ТГ) по  вул. Центральній  (біля будинку №30)  о 14 год. 50 хв. 03 листопада водій скутера не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини дороги та здійснив зіткнення з автомобілем «ВАЗ 2110», що стояв на узбіччі дороги. Внаслідок ДТП водій скутера та його пасажирка отримали тілесні ушкодження та були доставлені до лікувального закладу. Водій та пасажирка перебували в стані алкогольного сп'яніння.

Пожежі в житловому секторі –  6:

  - в с. Шестовиця   Чернігівського  району  (Киїнська ТГ) по вул. Вишневій, 22 о 21 год. 09 хв. 03 листопада сталася пожежа житлового будинку (10х15 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено перекриття.  Причина та збитки встановлюються.

 - в с. Піски Ніжинського району (Бахмацька ТГ) по вул. Молодіжній,7  о 21 год. 20 хв. 03 листопада сталася пожежа сінника  (3х4 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено сінник. Причина та збитки встановлюються.

- в с. Полісся Чернігівського району  (Городнянська ТГ) по вул. Механізаторів, 12 о 21 год. 40 хв. 03 листопада сталася пожежа неексплуатуємого житлового будинку (7х8 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено стіни та перекриття.  Причина та збитки встановлюються.

- в с.Талалаївка  Ніжинського району (Талалаївська ТГ) по вул. Жовтневій, 56 о 22 год. 52 хв. 03 листопада сталася пожежа житлового будинку (5х7 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 1 кв.м. Причина та збитки встановлюються.

- в с. Савинки  Корюківського району  (Корюківська ТГ) по вул. Гагаріна, 56  о 23 год. 57 хв. 03 листопада сталася пожежа літньої кухні (5х5 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття. Причина та збитки встановлюються.

-  в с. Сергіївка Прилуцького району  (Яблунівська ТГ) по вул. Горбача, 9 о 01 год. 15 хв. 04 листопада сталася пожежа гаражу   (5х6 м, стіни шлакоблочні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю на площі 8 кв.м., пошкоджено облицювання стін на площі 15 кв.м. Причина встановлюється.

Виявлення та знешкодження боєприпасів:

Протягом доби здійснено 12 залучень піротехнічних розрахунків, за результатами яких виявлено, вилучено та перевезено до місця тимчасового збору 48 ВНП (з початку проведення робіт – 47720 ВНП).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 03 листопада по 20 годину 04 листопада очікується хмарна погода з проясненнями, місцями невеликий дощ. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура по області вночі 2-7º, вдень   5-10º тепла.

По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура вночі 4-6º, вдень 7-9º тепла.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.