Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:33:06

Питання соціального захисту внутрішньо переміщених осіб обговорили під час онлайн-наради

20.10.2022   09:48Агенцiя

Сьогодні, 19 жовтня, заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк долучилась до онлайн-наради під головуванням заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Бородая.

Розміщення внутрішньо переміщених осіб у місцях компактного проживання ВПО — головне питання, яке обговорювалось під час наради.

Загалом на Чернігівщині нині офіційно зареєстровано трохи більше 79 тисяч внутрішньо переміщених осіб.  З початку повномасштабного вторгнення понад 57 тисяч звернулися за призначенням допомоги на проживання. Майже у 3 тисяч з них — зруйнована або непридатна для проживання оселя.

Додаткову інформацію про отримання соціальних виплат внутрішньо переміщені особи можуть отримати у Департаменті соціального захисту населення ОВА за номерами (04622) 5-99-38 та (04622) 5-60-97. Телефони у районах додаються. Урядова «гаряча лінія» — 1545.

В області відкрито два модульні містечка у с. Новоселівка поблизу Чернігова, розраховані сукупно на 704 місця, куди заселили місцевих мешканців, які втратили житло через російську агресію. Планується встановити ще 4 містечка у різних локаціях, які загалом зможуть прийняти ще 616 осіб.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.