Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:55:51

Представники ООН-Хабітат вивчають можливості як допомогти Чернігову з відновленням

06.10.2022   10:16Агенцiя

Допомогти Чернігову. Наше місто 5 жовтня відвідала делегація, яка представляє Програму ООН з населених пунктів.

До неї увійшли: старший експерт з відновлення та управління містами (Швеція) Райан Ллойд Нокс, керівниця програми ООН-Хабітат (Швейцарія) Маріана Войта, представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (Ірландія) Фіона Аллен. 

Вони зустрілися з Чернігівським міським головою, аби дізнатися про стан справ у місті і якої допомоги ми потребуємо.

Владислав Атрошенко розказав візитерам, що найбільше постраждали три напрямки — приватне житло, об'єкти критичної інфраструктури, підприємства. 

Приватне житло. Більше 850 багатоквартирних будинків пошкоджені внаслідок прямого влучання і дії вибухової хвилі,  дісталося під час активних бойових дій і понад 2700 приватним оселям. 

Об'єкти критичної інфраструктури. Російський окупант цілеспрямовано знищував протягом лютого-березня об'єкти критичної інфраструктури, аби зламати спротив людей, залишивши їх без води, тепла, світла. 

Підприємства. У місті пошкоджено близько 60% підприємств від загальної кількості. Не всі підприємства змогли відновити свою довоєнну діяльність, або зробили це не в повному обсязі. Як наслідок — втрачені десятки робочих місць та скорочення податкових надходжень. 

Попри те, що бюджет Чернігова має колосальні недонадходження, органи місцевого самоврядування роблять все можливе аби повернути місто до життя, з цією метою і виділяються кошти з місцевого бюджету на такі напрямки:

  • Жителі приватних будинків, поки не отримали компенсацію збитків від держави, можуть отримати фінансову допомогу з міського бюджету.
  • Всі пошкоджені багатоквартирні будинки обстежені експертами і їх ремонтують.
  • Виділяються кошти на ремонт об'єктів критичної інфраструктури. 
  • Реалізовані заходи з підвищення обороноздатності міста. 

— Якщо вчасно не забезпечити людям найголовніші елементи життя, комфорту, виховання дітей, транспорту, то місто просто втратить значну частину людей, які переїдуть жити в інше місто, — пояснив головну мотивацію всіх рішень органів місцевого самоврядування Владислав Атрошенко. 

Старший експерт із відновлення та управління містами Райан Ллойд Нокс після того, як їх ознайомили зі станом справ у місті, зазначив наступне :

— Ми вражені, скільки муніципалітет робить зараз для Чернігова та його людей.

Делегація Програми ООН з населених пунктів також відвідала пошкоджені об'єкти критичної інфраструктури Чернігова, далі вони прийматимуть рішення чим зможуть допомогти нашому місту 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини